Želite li recept za dugovječnost pitajte stogodišnjaka. I trinaest godina nakon svog 100. rođendana najstariji čovjek na svijetu jede tek 2 obroka na dan, pije puno vode...

Šta jede najstariji muškarac na svijetu? Ne puno toga, ili ne previše. Walter Breuning, napunio je 113 i jede samo 2 obroka na dan, barem zadnjih 35 godina.

"Mislim da se treba maknuti od stola dok si još gladan," kaže Breuning koji već godinama živi na principu polupansiona - isključivo na doručku i ručku.

Na visinu od 172 centimetara i 57 kilograma kaže: "Imam istu kilažu već nekih 35 godina. I tako i treba biti."

"Razviješ naviku da ne jedeš navečer i kasnije shvatiš kako se zbog toga dobro osjećaš. Kad bi se samo moglo reći ljudima da ne jedu tolike količine hrane."

Ustaje u 6 i 15 i obilno doručkuje u 7 i 30. Obično jaja, tost i palačinke. "Svakodnevno jedem i dosta voća. Vodu pijem neprestano. Popijem i šalicu 1/2 kave, šalicu za doručak i pola šalice uz ručak."

Breuning kaže da je zdrav cijeli život, a vjeruje da je tome uvelike doprinjela prehrana. Mlađa generacija po njegovom mišljenju jede prekomjerno.

Uz prehranu za dobro zdravlje zaslužan je i naporan rad, smatra dugovječni starac.

Ovih dana u društvu je sve većeg broja posjetitelja koji posjećuju Rainbow Retirement Center, u Great Falls, Montani samo da bi upoznali najstarijeg čovjeka na svijetu.

Više nije u stanju čitati no rado sluša radio.

Omiljena hrana su mu jetrica i češnjak, a slab je i na kolače od vanilije i čokolade.