KORISNO JE ZNATI

Ponekad nemate drugog izbora, niste stigli da operete kosu, a važno vam je da izgledate pristojno i suhi šampon se nameće kao logično rješenje.

Šamponi za suho pranje kose su sami po sebi bezazleni, ali, mogu biti i štetni, ako ih ne koristite kako treba. Ako ih upotrebljavate pravilno, oni su super "brzinsko" rješenje kada želite da dodate malo volumena ili kupite sebi jedan dan izmedu dva pranja kose.

Evo šta treba da znate:

Šampon za suho pranje nanosite više na vlasi, a manje na kožu glave. Razmislite, kako obično koristite ove proizvode? Naprskate sprej ili stavite prah (ako je u praškastoj formi), utrljate u kožu glave i očešljate se, zar ne? Ali, da bi šampon bio efikasniji, trebalo bi da ga nanesete i na vlasi, da ostavite da djeluje desetak, 15 minuta, a zatim očetkate višak proizvoda.

Jako je važno da sačekate da šampon djeluje, tako da može da upije višak prirodnih masnoća, prije nego što se očešljate, u suprotnom nećete postići baš zadovoljavajuće rezultate.

Ne preterujte sa količinom. Šamponi za suho pranje koriste se u vrlo malim količinama, i samo ako baš ne možete da operete kosu, a jako vam je važno da izgledate pristojno, recimo… ako morate da izađete iz kuće neplanirano.

Ako koristite ove proizvode suviše cesto, i generalno ne perete kosu kako treba, odnosno, ne masirate kožu glave dovoljno dok perete kosu, može se desiti da kosa počne da vam se prorjeđuje, jer masnoća, ostaci suhog šampona i drugih proizvoda za njegu mogu da "zapuše" folikule i uspore rast novih vlasi.