Da li muku mučite sa pranjem veša - i pored toga što je svježe opran, i što ste koristili skup prašak i dobar omekšivač, on i dalje ne miriše? Ili još gore - ima čudan, neprijatan miris kada ga izvučete iz mašine?

Za ovo je "krivac" guma koja se nalazi odmah iza vratanca veš mašine, a koju malo ko održava i čisti, te se ovdje vremenom nakupljaju gljivice kojih je poslije veoma teško "otarasiti se".

Prljavština se uglavnom skuplja upravo na ivicama, ali i ispod pomenute gume, pa može da se desi da se na ovom dijelu skupi buđ.


Foto: Imgur: Prljavština na gumi koja se nalazi odmah iza vratanca veš mašine

Kako piše Blic, upravo je ovo bila tema na jednom stranom forumu gdje su žene prilagale i fotografije na kojima se vidi koliko su njihove gume "nastradale", te su se obratile za pomoć i zatražile savjet.

"Probala sam to da skinem sirćetom, ali bez uspjeha. Bojim se da upotrijebim bilo šta agresivnije, da ne bih oštetila gumu", objasnila je jedna od članica foruma, a mnogi su joj priskočilu u pomoć, preporučujući izbjeljivač, sodu bikarbonu, ulje karanfilića...

Ipak, ne postoji provjeren korak koji može da otkloni buđ ili gljivice sa gume, ali se savjetuje da vrata mašine uvijek budu otvorena, kada ne perete veš, te da je dobro očistite jednom nedjeljno.