Savjet para vrijedan

Prije nego odlučite nešto baciti u odvod zahoda ili u sudopera stanite i malo promislite kako će se to ponašati u cijevima – hoće li se razgraditi, otopiti ili samo taložiti.

Ovihpet stvari ne bacajte u odvode jer ćete sebi samo stvoriti probleme i potrošiti novac na majstora, a niste trebali.

1. Ulje i mast
Ulja i masti se nakon kuhanja nikada ne smiju bacati u odvod sudopera ili u zahodsku školjku. Naime, nakon kontakta s hladnom vodom masnoća će se stvrdnuti i uzrokovati blokadu – začepit će vam odvod.

2. Štapiće za uši
Ako ih bacate u zahod, doći će do njihovog gomilanja u cijevima, a na njih će se pak naslagati drugi, manji otpad, dlake… – i evo problema.

3. Dječje pelene
Gel unutar dječjih pelena ne može se otopiti. Umjesto toga, pelena će u doticaju s vodom još više nabubriti i začepit će vam odvod.

4. Talog od kafe
Mnogi ljudi ne znaju kamo bi s talogom od kafe pa ga izliju u sudoper ili u zahod. Ali, to je loša ideja jer se talog može nataložiti u cijevima i blokirati protok tekućina.

5. Pijesak za mačke
Nikako nije dobro istresti iskorišteni pijesak od mačke u zahod, bolja ideja je smeće. Naime, u cijevima se mogu stvoriti grudve tog pijeska i stvoriti probleme, savjetuje Bright Side.