Kada govorimo o peglanju, kao jednom od kućnih poslova, gotovo nijedna žena neće pomisliti da nekad pravi greške. Ipak, to je jedna radnja koju je svaka žena toliko puta ponovila da se već usavršila i pegla kao profesionalac.

Greške se dešavaju, a ovo su samo neke od njih.
Ne podešavate pravilno temperaturu pegle - U zavisnosti od vrste materijala koji peglate, i temperaturu morate prilagođavati. Tako ćete produžiti životni vijek finim tkaninama.
Peglate previše suhu odjeću - Veoma je važno lagano poprskati komad odjeće prije peglanja. Na omekšanoj tkanini nabori se jednostavno lakše ravnaju. Ne morate imati peglu na paru, dovoljno je malo vode i raspršivač.
Ne koristite vodu iz česme - Današnji uređaji dobro podnose vodu sa česme tako da je slobodno možete koristiti. Ako znate da je voda tvrda, pomiješajte je sa destilovanom u odnosu 1:1.
Osjetljive tkanine peglate na kraju - Pegla se duže zagrijeva nego što se hladi. Zbog toga prvo peglajte osjetljive tkanine. Počnite sa svilenim, zatim peglajte poliester i na kraju pamučne i lanene tkanine.
Ne čistite peglu redovno - Obavezno pogledajte peglu da vam ne bi ostavljala fleke po odjeći. Ukoliko je potrebno očistite je pastom sa sodom bikarbonom. Pegla pritom mora biti hladna.
Ne praznite posudicu s vodom nakon korištenja pegle - Nakon svakog peglanja, obavezno ispraznite posudu s vodom.
Veš peglate kružnim pokretima - Ispod zaštitne navlake na dasku stavite aluminijsku foliju. Izbjegavajte peglanje kružnim pokretima, već peglajte po dužini i na taj način ćete ispratiti i lijepo ispeglati šavove.