Higijena je važna

Svi vole čisti i uredni dom, no nekad ga jednostavno nemamo vremena svaki dan detaljno očistiti.

Unatoč, tome, neke stvari nemojte nikad preskočiti, a Bright Side je napravio kratki popis. Dosta je da odvojite desetak minuta kako bi održali higijenu.
Kuhinjske krpe
Nedavne studije pokazale su kako su kuhinjske krpe najveći prenosioci zaraza u kuhinji. Ista stvar vrijedi i za male ručnike u kapaonici. Kako ih koristite više od jednom dnevno, jako brzo se zaprljaju. Zbog toga ih mijenjati bar jednom svakih par dana, a i češće ako imate veliku porodicu.
Ključevi
Na držačima ključeva ima više bakteija nego na tipkama u dizalu. Nikad ih ne čistitmo, a stzalno ih primamo prljavim rukama. Stavljamo ih u prljave džepove i često nam padaju na pod. Rezultat je da donosimo nevjerojatan broj bakterija u naš dom. Očistite ih antiseptičkim maramica kako bi spriječili zarazu.
Umivaonik i sudoper
Možda mislite da je nakon pranja ruku ili suđa, opran i umivaonik i sudoper, ali nije tako. Na njihovim rubovima zadržavaju se brojne bakterije.
Daska za rezanje
Ako koristite drvene daske, namočite ih u mješavinu sirćeta i vode (1:1) nekoliko minuta, svaki put kad ste gotovi s kuhanjem. Trik je to koji će vam pomoći da se riješite bakterija i gljivica nakupljenih na površini.
Četkice i spužvice za šminkanje
Ako dugo vremena koristite isti pribor za šminkanje, nakon svakog korištenja ga očistite u toploj, sapunastoj vodi kako ne bi prenijeli na lice mikrobe i bakterije.
Pločice u kupaonici
Kako bi pojednostavili rutinu čišćenja prljavih kupaonskih pločica, obrišite ih nakon svakog tuširanja. dati svoje tuša zidove brzo brisanje nakon svake tušem. Održavanje kupaonice suhom, spriječit će bakterije i plijesan.