BRAČNI ŽIVOT

Brak je posao ali najbolji mogući posao koji neko može zamisliti. No baš kao i sve ostalo u životu što je teško, itekako je vrijedno truda. Ako ste slučajno do grla u planiranju vjenčanja i imate osjećaj da ćete eksplodirati svake sekunde, smirite se, duboko udahnite i čitajte dalje!

Kako god da se osjećate, ona/on će uvijek biti tu da vas zagrli, utješi, pomazi se s vama, zaspe uz vas. I odmah ćete se osjećati bolje!

Ona/on vas jedini poznaje toliko dobro da zna pročitati vaš pogled koji govori koliko ste gladni, ili ljuti, ili tužni. Vi jednom drugom kažete sve, bez ijedne izgovorene riječi.

Kada ste bolesni, imate nekoga da se brine o vama, kuha vam juhicu, cijedi limune i narandže, nosi vam aspirin, vozi vas doktoru…

Uz nju/njega možete biti potpuno svoji. Možete vrištati, skakati, bez srama cijeli dan uživati u crtićima, ponašati se kao da ste malo dijete, a ona/on će vas i dalje voljeti.

Imate nekoga s kime možete podijeliti kućanske poslove. Vi ćete usisati, ona/on će oprati suđe. Vi ćete peglati, ona/on će skuhati večeru. Možda nije najseksi razlog za vjenčanje, ali s podijeljenim je obavezama puno lakše živjeti.

Gdje god da morate ili želite ići, imate osiguranu pratnju. Možda ona/on neće uvijek biti oduševljen što ga vodite na neki koncert/izložbu/predstavu/druženje, ali kada ga upoznate s glavnom nagradom koju će dobiti!

Uvijek imate nekoga ko će vas u krevetu ugrijati, poljubiti, ušuškati vas pod tople pokrivače, zagrliti vas kada vas prestraši noćna mora.

U vezi ste s najboljim prijateljem koji vam je uvijek potpora, koji će vas rado saslušati, savjetovati i pomoći vam, sa kojim ćete dočekati duboku starost. A to je neprocjenjivo!

(cosmopolitan.hr)