Korisni savjet

Ako je pravilno ne napunimo, mašina za posuđe ne može dobro napraviti svoj posao i posuđe na kraju pranja neće biti čisto. Provjerite koju grešku najčešće radimo kod punjenja mašine za suđe.

Možda mislite da ste punjenje mašine za posuđe u potpunosti svladali, ali nedavna istraživanja pokazala su da nam se još uvijek potkrade jedna mala, ali važna greška u tom postupku.
Naime, mnogi još uvijek kašike, viljuške i noževe stavljaju u košaricu za pribor tako da drške okrenu prema gore pa zbog toga voda i deterdžent teško dopiru do 'glave' pribora s kojom jedemo ili režemo hranu. Zato drške uvijek okrenite prema dolje, a glave prema gore jer ćete tako najprljaviji dio pribora u pravilno izložiti vodi. 
Do istog problema dolazi i ako previše natrpamo košaricu stoga je ravnomjerno napunite priborom kako biste postigli maksimalni učinak tokom pranja.
SAVJET PLUS: Ako imate problema s mutnim čašama, sami napravite sredstvo za čišćenje staklenog suđa. Također provjerite 10 nevjerojatnih upotreba deterdženta za pranje suđa i saznajte u kojim ga sve situacijama možete koristiti.