VAŽAN SAVJET

Sezona godišnjih odmora je počela, a mnogi se već spremaju na putovanje. Međutim, prilikom pakiranja kofera ponekad stavljamo i nepotrebne stvari.

Predmeti koje preporučuju da izbacite iz kofera su, između ostalih, jastuk za vrat, neudobne štikle, kabanica i previše proizvoda za njegu kože.

Sve što spakujete mora služiti svrsi, a ako ne, mora ostati kod kuće. To pravilo može izgledati grubo, ali to je praksa koja će spasiti putnike od nošenja previše stvari.

Predmeti bez kojih ćete zasigurno moći na svom putovanju, a koji će vam nepotrebno zauzimati prostor u koferu su sljedeći:

Neudobne štikle
Štikle na kojima ne možete provesti cijelu veče ne zaslužuju mjesto u vašem koferu. Taj prostor možete iskoristiti za nešto praktičnije. Ukoliko ipak birate potpetice, stručnjaci savjetuju da ponesete univerzalni komad koji može podnijeti različite vremenske prilike.

Kabanica
Kabanica će zauzimati mjesto u koferu, a vrlo rijetko ćete je upotrijebiti. Tokom putovanja prije ćete posegnuti za kišobranom koji možete kupiti i kad stignete na vašu destinaciju.

Veliki jastuk za vrat
Postoje bolje opcije koje su pogodnije za putovanja od standardnog jastuka za vrat. Sat vremena sna koji ćete dobiti koristeći svoj jastuk nije vrijedan gnjavaže nošenja na putovanje.

Pogrešan adapter
Stručnjaci preporučuju da sa sobom nosite univerzalni adapter kako bi bili pripremljeni za sve prilike.

Previše proizvoda za njegu kože
Nositi sve proizvode potrebne za vašu rutinu njege kože može predstavljati pravu smetnju pogotovo jer većina proizvoda dolazi u prilično velikim pakovanjima. Ukoliko vaši omiljeni kozmetički preparati ne dolaze u travel pakovanjima, preporučuje se da ponesete samo ono osnovno.