KORISTAN SAVJET

Ako imate vlagu ili buđ u vašem domu, riješite ih se prirodnim putem.

Vlaga i buđ ne samo da izgledaju ružno, nego što je još gore – mogu biti uzrok mnogih oboljenja, od kojih su najčešća ona respiratorna i razne vrste infekcija.

Evo najefikasnijih načina za rješavanje ovog problema.

Ulje čajevca
U boci s raspršivačem pomiješaj 450 mililitara vode i dvije kašičice ulja čajevca. Dobro promućkaj i poprskaj po površinama. Ostavi da odstoji i nemoj to mjesto nemoj naknadno prebrisati krpom. Treba naglasiti kako je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u tvom domu nekoliko dana. Pomoći će ti i ekstrakt sjemenki grejpa. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

Alkoholno sirće
On eliminiše oko 90 posto buđi i vlage. Sirće sipaj u bocu s raspršivačem i poprskaj na ugrožena mjesta. Ostavi neko vrijeme da “odradi” posao.

S obzirom na to da sirće ima prilično jak miris, možeš mu dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neugodan miris sirćeta.

S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe osjetljive na mirise.

Soda bikarbona
Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možeš je pomiješati sa sirćetom ili vodom.

Sjemenke grejpa
U bocu s raspršivačem sipaj 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrata sjemenki grejpa. Potom bocu dobro promućkaj kako bi se sastojci sjedinili. Tečnošću naprskaj problematične površine i ostavi da odstoji. Nema potrebe da kasnije za dodatnim brisanjem, prenosi Krstarica.