BRZO I JEDNOSTAVNO

Proljeće je vrijeme kada se brojni insekti "usele" u naše domove, a osim što ih se teško riješiti, mogu biti prenosnici raznih bolesti. Muhe također mogu prenositi viruse i bakterije koji mogu uzrokovati trovanje hranom, infekciju oka i brojne druge ozbiljne bolesti.

Iako postoje brojna jaka hemijska sredstva uz pomoć kojih se možete riješiti insekata, najbolja opcija je ipak da koristite neke prirodnije metode.
Bilje i cvijeće

Začinsko bilje i cvijeće možete posaditi u svom vrtu ili na balkonu kako biste muhe držali podalje od kuće. Biljke i cvijeće koje tjeraju muhe su: bosiljak, lavanda, lovor, neven i macina trava.

Sirće i sredstvo za pranje suđa

Kombinacija sirća i sredstva za pranje suđa može vam pomoći u hvatanju muha. Pomiješajte oko 200 mililitara i nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa u većoj čaši. Pokrijte čašu plastičnom folijom. Pričvrstite plastičnu foliju gumicom i probušite rupice na vrhu. Muhe će privući ocat u čaši, a folija će spriječiti njihov izlazak.

Kajenski papar i voda

Kajenski papar može pomoći u odbijanju kućnih muha. Potrebno je da pomiješate papar s vodom i poprskate po kući kako biste odvratili muhe od ulaska u prostorije.

Venerina muholovka

Venerina muholovka je biljka mesožderka koja jede insekte. Najbolje je da ih držite na balkonu ili kod prozora kako bi lakše lovile muhe. Ove neobične biljke razgrađuju insekte od pet do 12 dana.