S obzirom da je danas svaki kvadrat stana itekako bitan, te da se većina ne može 'razbacivati' stambenim prostorom, važno je znati kako dom što bolje i praktičnije urediti i barem ga vizualno povećati.

Ako živite u malom stanu, a skromne sobe trebaju imati više funkcija, naučite kako ih pravilnim izborom namještaja i igrom boja učiniti što većima.

Uz nekoliko trikova vidjet ćete da to i nije tako teško!

Koristite svijetle boje, one otvaraju prostor
Obojite zidove svijetlom bojom jer ćete time dobiti na prostranosti. Bitno je i da tepih i krevet budu u istoj boji, jer šarenilo samo po sebi vizualno smanjuje prostor. Strop obavezno obojite u bijelo i nikad, ali baš nikad ne povlačite bijele linije između stropa i zidova jer ćete tako strop učiniti nižim nego što jest.

Police su uvijek dobrodošle
Svi znamo da prostora za stvari nikad dosta. Zbog toga iskoristite svaku mogućnost, pa na zidovima iznad kreveta, televizora ili računala postavite jednostavne police na kojima možete držati knjige, suvenire ili neke druge sitnice, a u dječjoj sobi igračke. Sve će vam biti nadohvat ruke, a opet će oplemeniti prostor.

Ladice ispod kreveta
U malim sobama važan je svaki milimetar, pa je zbog toga vrlo praktično imati ladice ispod kreveta, u kojima možete držati posteljinu i razne potrepštine.

Namještaj na kotačiće je poželjan
Preporuča se da u sobi imate što više komada namještaja na kotačiće. Na taj ćete način bez problema moći premjestiti stolicu ili komodu, što je jako praktično.

Ormar do stropa
Pravilan izbor namještaja igra itekako značajnu ulogu u malim sobama, tako da morate voditi računa o tome da prostor ne bude prenatrpan. Upravo zbog toga umjesto dva niža ormara, izaberite jedan viši, do stropa. Isto tako izbjegavajte glomazne garniture za sjedenje.