ODLIČAN TRIK

Imate kuhalo za vodu, ali zbog čestog korištenja, već su vidjljive naslage kamenca. Ne brinite, ne morate kupovati novi.

Jedan odličan trik pomoći će vam da kuhalo očistiti u svega nekoliko minuta i to bez korištenja jakih hemikalija, kako prenosi Mirror.

Možda vam nije na vrhu liste prioriteta, ali kamenac s vremenom može promijeniti okus pića i može biti leglo opasnih bakterija uključujući legionelu.

Korisnica TikToka @Lucykalice objavila je video koji pokazuje tačno kako očistiti kuhalo za vodu, a potreban vam je samo sok od limuna.

- Počela sam tako što sam u kuhalo sipala malo soka od limuna. Koristila sam flaširani, ali možete koristiti svježi limun, također bi djelovalo. Pokrila sam dno i samo dodala malo vode. Pustila da prokuha, a zatim ostavila da odstoji 30 minuta dok se sav kamenac ne skine - objasnile je u videu.

Kako bi se riješila okusa limuna, prokuhala je i drugi put koristeći samo vodu. Zatim je obrisala kuhalo za vodu, poklopac i postolje na kojem se nalazi.

@lucykalice

Day 1 of the big Christmas deep clean - the kettle 🎄🎅🏻 the limescale came up really well just using lemon so i would recommend! #deepclean #christmasclean #cleanmas #cleaningtiktok #cleaningmotivation #kettleclean #cleanwithme #kettlecleaning #cleantok kettle clean lemon kettle clean vinegar #cleaninghacks #learntocleanwithme #kettlecleaningtime #cleaningtiktok kettle cleaning hacks cleaning tips and tricks #kettle #cleaning #satisfyingcleans #christmascleanup #limescaleremoval

♬ Elf - Main Theme - Geek Music
Izvor: Faktor/The Mirror