Kad zavladaju mračni i hladni zimski dani, samo rijetki ne zamišljaju kamin koji bi unio toliko potrebnu toplinu u njihov dom. Ipak, s obzirom da si ga malo nas može i priuštiti, jednostavnije je to riješiti malim dizajnerskim zahvatima.

Tajna je u tome da se treba okružiti teksturama koje u prostor unose toplinu. Od kuhinje do spavaće sobe, riječ je o sitnicama, no učinak je takav da ćete poželjeti da zima potraje bar još neko vrijeme.

Dovoljno je vizualizirati vatru ili sunce, i boje koje trebate upotrijebiti za ovaj zadatak su pred vama. Toplina crvene, narančaste i žute osvijetlit će i zagrijati svaku prostoriju. To mogu biti zavjese, jastučnice ili mali tepisi i taburei u dnevnom boravku. Ovisno o ostalim bojama u vašem stanu, uskladite jednu od navedenih takozvanih toplih boja s interijerom. Niste li spremni za veće zahvate, dovoljno je trosjed ili naslonjač u boravku prekriti primjerice crveno-narančastim prekrivačem te na stol postaviti neku sitnicu poput vaze u sličnim tonovima.

I samo osvjetljenje će učiniti čuda. Pokušajte samo prekriti lampu crvenim rupcem ili na prozore staviti žute zavjese. Također jeftin, ali učinkovit izdatak su svijeće. Razmjestite ih po sobi te isključite svu glavnu rasvjetu. Neka naglasak bude samo na lampama i svijećama. Njihova toplina u dnevnom boravku smiruje, u kupaonici stvara pravi spa ugođaj dok u spavaćoj sobi priziva romantični ugođaj.

Ako ste pak odlučili da zimska dekoracija postane trajna i spremni ste na malo veće troškove, onda slobodno posegnite za tepisima toplih nijansi, ili podignite raspoloženje u sobi jednim crvenim naslonjačem koji sasvim odudara od ostatka namještaja.

Ugođaj kojem težite popunit će i jastučići, koji svojom mekoćom jednostavno popunjavaju i osvježavaju prostor.