ČIŠĆENJE BEZ HEMIKALIJA

Čišćenje rerne mnogim je domaćicama najgori kućni posao. Zagorjela masnoća čini to tipično iscrpljujućim zadatkom, ali sljedeći jednostavan trik sasvim će vam olakšati posao i pomoći da vam rešetke iz rerne ponovo zasjaje.

I neće vam trebati nikakvi posebni proizvodi koji sadrže jake hemikalije.

Jedna mama otkrila je kako je uspjela svoje prljave rešetke u rerni očistiti da izgledaju kao nove.

Nakon što ih je dva sata namakala u kadi rezultat je bio odličan.

Njena metoda je jednostavna - stavite rešetke u kadu s vrućom vodom i dodajte tri tablete za pranje posuđa u mašini, a zatim ih samo ostavite da se namaču.

Podijelila je fotografije prije i poslije transformacije na stranici čišćenja Facebooka, nakon što je samo nekoliko sati ranije na istoj stranici tražila rješenje, kako prenosi Metro.

U svojoj objavi na Facebooku otkrila je da je pribjegla korištenju tableta za perilicu posuđa jer je njena kuća za iznajmljivanje trebala na pregled, a nije imala ništa drugo pri ruci.

No, ostala je oduševljena kada su se pokazale nevjerovatno učinkovitim.

- Samo laganim ribanjem gotovo sva prljavština se skinula, osim onog što je bilo na rubovima koje je teško očistiti - otkrila je.

Žena je također predložila da se koristi posuda za taj posao nakon što je shvatila da će morati izribati kadu nakon što završi s procesom čišćenja.

Izvor: Faktor/metro.co.uk