KAKO DA UŠTEDITE

Dobro oprano posuđe veoma je važna karika u održavanju higijene u našem domu. No, akcenat na ovo posebno je stavljen u vrijeme kada vlada koronavirus.

Dobro oprano posuđe u perilici na visokoj temperaturi i uz dodatak kvalitetnog deterdženta, garant je da će sa tanjira, čaša, pribora za jelo... biti uklonjeni svi virusi, bakterije...

No, kvalitetne tzv. "tabletice" za mašinsko pranje posuđa nisu baš ni jeftine, pa se jedna Britanka dosjetila kako riješiti i taj problem.
 
Mrs D, koja se na Isntagramu tako predstavlja, koristila je kombinaciju sode bikarbone, limunske kiseline i tekućine za pranje posuđa pri izradi "tableta" za pranje posuđa u perilici.

Upotrijebila je jednu šoljicu sode bikarbone, 1/4 šoljice limunske kiseline i jednu kašiku Persilove Apple Fizz tekućine za pranje.
 
- Pomiješajte sve zajedno i spremno je za sipanje u silikonske kalupe. Ostavite da se stegne najmanje četiri sata, ako je moguće preko noći. Tako izrađujete svoje tablete za perilicu posuđa - napisala je Mrs D uz objavi na Instagramu.

Dodala je i da će se tablete stegnuti i izvan frižidera, ali da će im trebati duže. Kaže da je spomenuta mješavina dovoljna za 18 ili 19 tableta.

Mnogi od njenih više od 60.000 pratilaca oduševili su se ovim trikom, piše The Sun.