Poslovno odijevanje

Iako većina muškarca baš i ne pridaje veliku pažnju odjeći, veoma je važno da imaju svijest o pravilima odijevanja na poslu, kao i važnosti odjeće za poslovni napredak i ugled kompanije za koju rade. U prvom tekstu DW-a donosimo nekoliko savjeta kada je riječ o odabiru čarapa.

Jedan od najboljih stručnjaka za pravila odijevanja na poslu Gerhard Elfers bio je iznenađen čarapama koje je nosio irski premijer kada mu je u državnu posjetu došao njegov kanadski kolega Justin Trudeau. 
Kako kaže, bitno je pratiti samo ova četiri pravila i nećete pogriješiti.
Dužina čarapa
Čarape se ne nose tek onako, da bi našim nogama bilo toplo, već se nose kako bi vaše noge držale dalje od znatiželjnih pogleda. Dakle, pravilo broj jedan: Čarape moraju biti dovoljno duge. Čak i kada sjedite gole noge se ne smiju vidjeti. 
Boja čarapa 
Pravilo broj dva. Čarape moraju biti iste boje kao vaše hlače. Ne kao vaše cipele.
Jednostavnost
Zadržite li jednostavnost nećete pogriješiti. Ono što je dozvoljeno su pruge, tačke i karirani dezen. Ako ste smjeliji, možete nositi čarape u jarkim bojama. 
Dezen čarapa
U posljednje vrijeme sve su modernije čarape s neobičnim printom. One s Mickeyjem Mouseom, znakom dolara, nacionalnim zastavama ili one koje vam je mama darovala za Bajram prije 20 godina. Ne radite to! Nikada.