POGLEDAJTE

Svaka žena sigurno se barem jednom u životu mučila oko pronalaska besprijekorne nijanse ruža.

Pregledate tester za testerom i pitate se hoće li vam boja pristajati, i kada ste napokon uvjereni da ste našli pravu stvar za sebe, kasnije se ispostavi da vam baš i ne stoji najbolje.

Srećom, jedna je vizažistica otkrila jednostavno rješenje za taj problem, piše Mirror.

Emmarie Lane, korisničkog imena @emmarie_lane, kaže da tajna pronalaženja besprijekorne nijanse ruža leži u vrhu prsta koji samo treba stisnuti dok ne promjeni boju, a koju nijansu tada dobije, to je ona koja će vam najbolje pristajati.

U videu Lane je to i demonstrirala, pa je stisnula vrh prsta i rekla da je dobio boju crvenih bobica.

S obzirom da ima dosta ruževa počela je birati nijanse za koje je mislila da najbolje odgovaraju boji njenog stisnutog prsta.

- Wow! To je poprilično blizu, jesam li uspjela iz prve? - pitala je nakon što je isprobala prvu boju.

Sljedeća nijansa za koju se odlučila bila je malo previše ljubičasta za njen ukus, a ona poslije nje bila je previše neutralna i odlučila je da je presnažna da bi bila iste boje kao i njen prst.

Sljedeća nijansa bila je također pretamna, što je značilo da je zaista dobila pravu boju iz prvog pokušaja.

Kada je nanijela prvi ruž na usne, boja je bila neutralno ružičasta, pa je pristajala njenoj boji kože, a korisnike je upitala šta misle je li pogodila.

- Zanimljiv trik. Zaista ti pristaje ova boja i ističe oči - napisala je jedna korisnica.

- Fora, jedva čekam isprobati. Super ti stoji - dodala je druga.

@emmarie_lane #stitch with @unbiden what do you think? Does this lipstick hack work? #lipstickhack #makeuptipsandtricks #lipstickday #makeuphackseveryday #greenscreenvideo ♬ AMAZING - Rex Orange County
Izvor: Faktor/mirror.co.uk