LJEPLJIVA METODA

Iako smo svi različiti i nemamo iste probleme s kožom, vjerovatno ste barem jednom htjeli prekriti nesavršenosti na licu, bilo da se radi o pigmentacijskim mrljama, bubuljicama ili samo neujednačenoj teksturi.

Na društvenim mrežama postoji pregršt trikova za prikrivanje akni, a jedna za koju možda dosad niste čuli je tzv. "ljepljiva metoda" (sticky method).

Iako naziv zvuči poprilično odbojno, dobra je stvar što su potrebna svega tri proizvoda, a prema vizažistici koja ju je osmislila – ovim načinom prekrit ćete sve nesavršenosti na licu.

Mikayla Nogueira na TikToku je pokazala kako u potpunosti prekriva akne, a skupila je više od tri miliona pregleda u manje od 24 sata od objave, piše Glamour.

Proces počinje hidratizirajućim serumom koji će ostaviti ljepljiv sloj na vašoj koži.

Iako je sama Mikayla odlučila koristiti serum s hijaluronskom kiselinom, napominje da će "svaki serum koji ostavlja ljepljivi finiš na licu nakon nanošenja biti učinkovit".

Zatim prijeđite na sljedeći korak - nanesite primer, odnosno bilo koji proizvod koji je namijenjen pripremi kože, a također pomaže u prijanjanju šminke na lice.

Mikayla je koristila E.l.f. Power Grip Primer, no naglasila je da na tržištu postoji mnoštvo prikladnih varijanti.

Nakon toga će vam lice biti izrazito ljepljivo i upravo to želite postići jer će se, kako kaže vizažistica, vaš mat korektor na lice prilijepiti poput ljepila.

Preporučuje korištenje kista pri nanošenju proizvoda na prišteve.

Najvažniji korak je idući - pustite korektor da se osuši (zato je mat opcija najbolja).

- Dajte mu dvije do pet minuta da se potpuno osuši. Vrijeme sušenja vrlo je važno kod ljepljive metode. Čak preporučujem korištenje ventilatora ako ga imate - objasnila je Mikayla u videu.

Dodatno je istaknula da ni pod kojim uvjetima ne blendate korektor.

Na kraju, nakon što se korektor osuši, na njega stavite podlogu - puder srednje do pune prekrivnosti, a za nanošenje koristite beauty blender.

Potom dovršite ostatak svoje rutine šminkanja.

 

@mikaylanogueira HOW TO PERFECTLY COVER ACNE USING THE STICKY METHOD 😳👌🏻 #makeup #beauty #acne #acnecoverage ♬ original sound - Mikayla Nogueira

Izvor: Faktor/Glamour