Postoji li išta više seksi od sjajnih usnica? Smokey eyes je dramatičan, crveni karmin može izgledati agresivno, ali malo sjajila ili ruža u pravoj boji može promijeniti cijeli look.

Sjajila su već desetljećima omiljeni make up proizvod većine žena. Lako se nanose, ne traže preciznost, a jedna nijansa pristaje gotovo svima. Najpopularnija su ona ružičaste boje, ali ni malo ne zasotaju ni nude ili crvenkasta sjajila koja ove sezone doživljavaju povratak. Na Vanity Fair zabavi nakon Oscara lijepa glumica Claire Danes je blistala zahvaljujući nježnom sjajilu boje breskve koje se savršeno nadopunjavalo uz njenu koraljnu haljinu.

Karmini su pak oduvijek sa sobom nosili dozu ozbiljnosti. Ove sezone i oni su zaigrani, ali ipak laganih tekstura. Zaboravite na mat karmine koje smo nosili ove zime. Proljetni karmini su seksi, zavodljivi, lagani i kremasti. Novi karmini su obogaćeni posebnim pigmentima koji ostavljaju trag poput karmina, ali i sjaj poput sjajila za usne te dolaze u cijelom asortimanu boja: od bež do ljubičaste.

Kako ih nositi u novoj sezoni?

Sva sreća pa možemo reći kako je napokon došlo vrijeme kada je sve IN. Za vačernje izlaske možete odabrati crveni kremasti karmin pomoću kojeg ćete zablistati ili pak nude karmin koji će istaknuti vaš smokey look (kao u slučaju Mile Kunis). Želite li pak dokazati da ste trendovski osviješteni, isprobajte koraljne ruževe. Ako su vam zubi žuti, budite oprezni s narančastim karminima, jer uz njih žutilo dolazi do izražaja.

Sa sjajevima je mnogo lakše, jer ih uvijek možete nanijeti u tanjem sloju, a i manje dolaze do izražaja. S jako pigmeniranim i intenzivnim sjajilima zadržite mjeru i dobro pazite da vam se ne bi razlijevalo preko ruba usana. Ove sezone su, kao i uvijek, popularna ružičasta, ali i crvena sjajila koja mogu zamijeniti crveni karmin.

Novi/stari trend je nanošenje sjajila preko karmina za usne. Iako su vizažisti uvijek naglašavali da malo sjajila preko karmina može učiniti usne punijima i više seksi, proteklih sezona smo ih voljeli nanositi odvojeno. Ove sezone možete nabaviti nekad popularno providno sjajilo i nanesite ga na sredinu donje usnice za dojam punoće, a zanimljiv efekt možete postići i stavljanjem kontrastnih boja na usne.