Lijepi i njegovani nokti ogledalo su svake žene.

Često se spominje da godine i način života možemo sakriti svugdje osim na rukama. Ruke su dobar pokazatelj koliko se osoba brine o organizmu, pa se nedostatak vitamina prvo očituje upravo na noktima. No, uopće nema razloga zašto bi nokti izgledali loše, ako se za njih pravilno brineš i ako ih redovito njeguješ. Zdravi nokti odraz su zdravog života,pa, ako primijetiš da su tvoji nokti u posljednje vrijeme bez sjaja, beživotni i da sporo rastu, moguće je da patiš od nedostatka nekih vitamina ili minerala. Zato slijedi nekoliko savjeta kojim vitaminima ih vratiti u prvobitno stanje...

Cink

Usporio ti se rast noktiju i nikako ne možeš postići željenu dužinu? Na noktima su se pojavile bijele mrlje? Trk u ljekarnu po dozu cinka! A ako ne vjeruješ u nadomjestak vitamina tabletama,  cink možeš potražiti i u, nećeš vjerovati, omiljenoj crnoj čokoladi, kikirikiju ili purici!

Željezo

Krhki, lomljivi nokti znak su manjka željeza u tvom organizmu. U ljekarnama možeš pronaći bogatu ponudu ovog vitamina, pa izaberi onaj koji ti najviše odgovara. No, ne zaboravi pripaziti koliko se grama željeza nalazi u kojoj tableti, različiti proizvođači ga različito doziraju. Naravno, pametnije je kupiti one u kojima se nalazi dovoljna količina željeza za potreban učinak. Kod kuće ga možeš pronaći u orasima, crvenom mesu i lisnatom povrću.

B-12

Iznimno suhi i "potamnjeli" nokti mogu biti znak manjka ovog vitamina u organizmu. Pomoć možeš potražiti u vitaminskim nadomjestcima ili siru i jajima.

Sada kada si naučila kako svoje nokte njegovati i iznutra, više neće biti panike zbog nedostatka termina kod tvoje manikerke. Zdravi nokti izgledaju lijepo i bez stalne pomoći stručne njege.