Hoćemo li izgledati kao djevojčice ili zavodnice, imati strog ili blag izraz lica, zavisi i od oblika obrva koje moraju da budu savršeno dotjerane u svakoj prilici. Važno je da znate da pravilnim oblikovanjem obrva može da se postigne mlađi i odmorniji izgled.

Najbolji oblik za vaše lice

Prije nego što posegnete za pincetom, ne razmišljajte o tome šta je moderno a šta ne. Posavjetujte se s kozmetičarkom kakav oblik obrva pristaje vašem licu. Jer, iako vam se možda sviđaju baš one jako istaknute obrve Salma Hayek, elegantne Liz Taylor, tanke kao kod Gwyneth Paltrow ili izdužene kao kod Jenifer Aniston, ne znači da su baš takve i za vas najbolji izbor.

Trik s olovkom

Ako odlučite da taj zahvat izvedete kod kuće, dužinu obrva odredite pomoću olovke. Prvo stavite olovku pored nosa i poravnajte s unutrašnjim uglom oka da biste odredili gdje obrva treba da počinje. Ako jedan kraj olovke prislonite ispod nozdrve, a drugi pored spoljašnjeg luka rožnjače, odredićete najvišu tačku luka obrve. Gdje obrve treba da se završavaju odredićete ako jedan kraj olovke prislonite ispod nozdrve, a drugi na spoljašnji ugao oka.

Naglasite obrve šminkom

Ako imate svijetle ili rijetke obrve, možete dodatno da ih istaknete olovkama ili maskarom. Pri izboru nijanse vodite se bojom vaše kose. Zahvaljujući posebnim češljevima i četkicama koje se nalaze na drugom kraju olovki, obrve možete uvijek da držite pod kontrolom.

Posebna njega

Neuredne obrve ostavljaju utisak neuredne osobe. Zato je potrebno da svojim obrvama posvetite isto pažnje koliko i frizuri. Kada na lice nanesete šminku, s obrva uklonite puder, očešljajte ih i nanesite kremu ili gel kao fiksator koji će dodatno da ih naglasi. Osim krema, prava blagodet za obrve je ricinusovo ulje koje hrani dlačice, a na obrve je najbolje da ga utrljate uveče, pred spavanje.

Savladajte umjetnost čupanja obrva

Osim kvalitetne pincete za čupanje obrva potrebno je, naravno, i ogledalo. Najbolje je da koristite ogledalo koje uveličava, i to ispred prozora po dnevnom svetlu. Obrvu ćete najlakše da oblikujete ako je zategnete između palca i kažiprsta. Drugom rukom držite pincetu, pa jednu po jednu dlačicu brzim pokretima u smeru rasta iščupajte s korenom. Postupak je najbolje raditi bar jedan sat prije izlaska jer će se na mestu čupanja javiti blago crvenilo.