Ruž koji na usnama ostaje cijeli dan čini se kao nemoguća misija, a njegovo ponovno nanošenje nakon jutarnje kave ili popodnevnog ručka jednostavno se čini kao previše posla.

Kako biste postigli postojanost šminke ne trebate otkrivati toplu vodu, samo slijedite ovih nekoliko jednostavnih uputa uz pomoć kojih će proteći cijeli dan bez da neprestanog popravljanja šminke, a rezultati će vas naprosto iznenaditi.

Prije svega, započnite s nanošenjem korektora na područje ispod vaših očiju i oko rubova vaših usana, a pritom ne zaboravite prikriti sve one tamne mrljice na bradi i obrazima. Tada nanesite bogat i homogeni sloj podloge za šminkanje kako biste u potpunosti prekrili rub usana, ali ne i cijele usne. Ako ne koristite podlogu, nanesite korektor.
Puder, olovka u boji kože i kist za ruž

Na cijelo lice i usne nanesite puder u prahu pa koristite čisti kist kako biste s lica uklonili višak pudera. Sada lice možete smatrati pripremljenim za definiranje usana, a to ćete napraviti tako što ćete rubove usana istaknuti nekom neutralnom bojom, što će vaše usne učiniti naizgled većima. Boja olovke trebala bi odgovarati prirodnoj boji vaših usana, a ne ružu za usne.

Uz pomoć kista za nanošenje ruža, nanesite ga na cijele usne, pa i preko olovke kojom ste obrubili usne u prijašnjem koraku. Višak boje možete ukloniti tako što ćete 'poljubiti' maramicu, pa ponovno uz pomoć kista nanesite ruž, ovoga puta kako biste revitalizirali boju.
Ako je vaš ruž za usne matiran, preko njega nanesite tanki sloj sjajila za usne, pritom izbjegavajući vanjsku liniju usana.



Eto, to je to, spremni ste za cjelodnevnu jurnjavu bez da se morate brinuti zbog ponovnog apliciranja ruža. Za to jednostavno neće biti potrebe.