Dotjerana stopala jedan su od najboljih pokazatelja da žena drži do sebe, a mnogi dečki priznali su da ih privlači upravo taj dio ženskog tijela. Svoja stopala možeš urediti uz samo malo truda i vremena, pa svake nedelje odvoji barem dvadesetak minuta samo za njih.

Opusti stopala u mirisnoj kupki

Napuni malo veću posudu toplom vodom, dodaj sol za kupanje i nekoliko kapi eteričnog ulja. Najbolji izbor su ulja lavande i eukaliptusa, jer, osim što izvrsno mirišu, štite stopala od gljivica. Noge uroni u pripremljenu kupku i opusti se na barem deset minuta. Sol i eterična ulja također imaju antistresni učinak, a nakon kupke, koža na stopalima će biti mekša. Nakon kupke, stopala dobro osuši ručnikom i poprskaj antiseptičkim sprejom koji će otkloniti ostatak bakterija.

Ostruži pete

Višak kože na petama koji je zadebljao ostruži s grubom stranom rašpice za pete,  a zatim  preko njih prijeđi još jednom s nježnom stranom. Nemoj koristiti nožiće, jer, ako nisu u stručnim rukama, često ostave katastrofalne i bolne rezultate na stopalima.

Uredi nokte

Baš kao i na rukama, nokti na nogama također moraju biti uredni. Višak kožice otkloni potiskujući je prema dolje, a zatim nokte oblikuj škaricama i rašpicom za nokte. Nakon toga, na nokte možeš nanijeti malo hranjivog maslinovog ili baby ulja.

Održavanje

Nakon što si sredila nokte i pete, na stopala nanesi hranjivu kremu, kako bi nahranila kožu i taj ritual ponavljaj svakodnevno, prije odlaska u krevet. Ako prilikom tuširanja osjetiš zadebljanje na petama, višak kože odmah ostruži, kako bi tvoja stopala bila uredna i mekana cijelo vrijeme bez neprestanih odlazaka na pedikuru.

Piling i noćna njega

Svoja stopala možeš počastiti i pilingom napravljenim od maslinovog ulja i morske soli kojim ćeš dobro protrljati noge. Ne zaboravi ni na noćnu njegu stopala; namaži ih malo masnijom hranjivom kremom, stavi čarape na noge, i pusti da se krema do jutra upija.