Ako ste zagrižena sljedbenica modnih trendova i svakako volite paziti na to što se novo događa u svijetu modne industrije, načuli smo kakvi nas novi trendovi očekuju ove godine, pa bolje da odmah započnete s investicijama u garderobu.

Crveno
Pomamite se za klasičnim holivudskim sirenama i nosite krvavo crvene haljine u kombinaciji s ružem za usne iste nijanse. Od presudne je važnosti da pronađete crvenu haljinu koja vam stoji kao salivena, i vaš je uspjeh zagarantiran.

Maksi i mini haljine
Ovih se dana sve vrti oko ekstrema, pa izaberite svog favorita. Odnosno, nosite oba stila, za jedan dan izaberite upečatljivu mini haljinu, dok ćete neki drugi dan prisutne oduševiti svojom pojavom u cvjetnoj maksi haljini.

Čarape na sandale

Službeno je: više ništa nije primamljivije od mini suknje, cipela s visokom petom i parom čarapa do gležnja.

Preistaknuti barok
Ovaj je trend zaista lako razumjeti - sve se vrti oko luksuza, bogato izvezenim tkaninama i odjećom koja odiše aristokratskim pristupom. Ako ste u nedoumici, odaberite cipele na visoku petu, metalik mini haljinu i pokoji komad upečatljivog nakita. S ovim ne možete pogriješiti.Veliki šeširi
Neki od ponajboljih modnih trendova nisu rođeni na modnoj pisti, već su ih proslavile slavne osobe, stilisti i zaljubljenice u modu. Upravo to bio je slučaj i ovoga puta s glomaznim šeširima koji su se prvo pojavili na ulicama odakle je krenula ova modna revolucija, pa se danas svi 'trgaju' za lijepim komadom velikog šešira u stilu sedamdesetih.

Žuto
Ništa ne dodaje elektricitet vašoj garderobi kao komad odjeće u žutoj boji. Ovaj trend viđen je i na modnim pistama prilikom prikazivanja proljetnih kolekcija kada su predstavljeni komadi u laganim sorbet nijansama limuna. Ovaj trend možete 'profurati' s ponekim bež komadom ili, za potpunu suprotnost, s komadom u ružičastoj boji što će vam svakako donijeti dodatne bodove.

Krojeni dvodijelni komplet
Ženstvena oprema u obliku strukiranog sakoa i olovka suknje bit će jedan od glavnih hitova 2012 godine zahvaljujući utjecajima poput filma Željezna dama, nova filmska biografija o životu bivše britanske premijerke Margaret Thatcher, kao i sve veća popularnost serije Momci s Madisona koja je nedavno 'izbacila' svoju petu sezonu.

Ušiveni cvjetovi
Ako volite cvijetni uzorak, zašto svoju ljubav prema cvijeću ne biste iskazali u 3D varijanti? Ušiveni cvjetovi i naborani ovratnici i dekoltei definitivno su jedan od vodećih modnih trendova ove godine.Zlato
Egipćanska, izrazito svijetla zlatna boja ovoga puta dolazi s naglaskom na sedamdesete, pa je vrijeme da jooš jednom prekopate majčin ormar i vidite što možete iskoristiti od 'krpica' koje je ona tada nosila.

Sportski stil

Voljeli ga ili mrzili, sportski stil iznenađujućom upornosti postaje jedan od vodećih trendova. Potražite opušteniju odjeću inspiriranu surferskom kulturom u satenskim tkaninama.

Mješanje i kombiniranje print uzoraka
Kada je riječ o miješanju print uzoraka u 2012. godini, pravilo je da pravila nema. Dajte mašti na volju i igrajte se sa svojim zamislima.

Veliki Gatsby / Koktel zabave 20-ih

S nadolazećom filmskom ekranizacijom romana Veliki Gatsby američkog književnika F. Scotta Fitzgeralda u režiji Baza Luhrmanna koji nas očekuje krajem 2012. godine, vrijeme je da se prijetimo koktel zabava koje su vladale dvadesetim godinama prošlog stoljeća, pa je ovoga puta modni svijet otplesao u jazz kulturu i prema 'šiparica' haljinama i nakitom u obliku nizova staklenih perli.Neon boje
Za savršeni modni kontrast neon boje poput šokantno blještavih ružičastih, plavih, žutih i nijansi boje limete iskombinirajte s neutralnijim, pustinjskim tonovima.

Pastelne mješavine
Sjećate se kako su izgledale one stare slastičarnice, u kremasto ružičastim ili zelenim tonovima? Upravo su takve boje 'kraljevi' ovogodišnje palete boja. Od novih kolekcija Mulberryja pa sve do Louisa Vuittona, sve se svodi na slaganje pastelnih nijansi zajedno, a jedino što će vam tada nedostajati je trešnja na vrhu.

Olovka suknje
Pravilo je: uže je bolje, pogotovo kada su iskombinirane s vrtoglavo visokim štiklama. Nema onog ko vam se neće pokoriti.