Prisjetite se kako je Audrey Hepburn izgledala u filmu Smiješno lice, sva ženstvena u tajicama i baletnim papučicama; prisjetite se Marilyn Monroe u pripijenoj 'olovka' suknji ili zamislite kako izgledaju Francuskinje kada se zapute prema La Rive Gauche-u.

Što ove tri slike dijele zajedničko? Dolčevitu. Nakon što je provela 27 godina u modnom zaboravu, dolčevita se konačno vraća na velika vrata, pa je tako primijećena i kod slavnih dama, poput Elle Macpherson, Kylie Minogue, Carol Vorderman i Pippe Middleton.

Da, dobro ste shvatili - dolčevite su ponovno in. I to ne one grozne koje su nas grebale i koje su nas mame tjerale da nosimo u osnovnoj školi, ili one bapske koje smo nosili samo zato jer su bile najtopliji komad odjeće u našem ormaru.

Ovoga su puta dolčevite chic i seksi, a možete ih kombinirati na gotovo sve, što vam srce želi. No, osim što će nas grijati ove zime i 'podići' naš cjelokupni izgled i stil, ovaj komad odjeće nosi još jednu prednost - možda više niko neće vidjeti vaš dekolte, ali će vas zato naizgled stanjiti pa ćete izgledati mršavije.



Nisu samo slavne osobe 'pale' na ovaj trend: prošle godine brend Marks & Spencer prodao je 400 hiljada dolčevita, od čega je čak 120 hiljada bilo onih u crnoj boji.

'Crna dolčevita sastavni je dio garderobe svake žene. Riječ je o komadu odjeće koji je veoma svestran, te se može kombinirati s gotovo svime. Možete je koristiti kao samo jedan sloj vaše odjeće, ili je kombinirati s 'olovka' suknjom za nešto sofisticiraniji izgled', kaže direktor brenda M&S Woman & Accessories, Neil Hendy.