Čišćenje lica najvažniji je korak u njezi kože, pa ga se s toga ne smije preskakati, ali ni nepravilno izvoditi.

Koža mora biti dobro očišćena kako bi mogla disati i primiti hranjive sastojke iz kreme, pa se potrudi da svake večeri odvojiš barem malo vremena kako bi je nježno, ali temeljito očistila. Donosimo top pet savjeta kad je čišćenje kože lica u pitanju.

1. Obrati pažnju na tip kože

Pogrešni preparati za čišćenje lako mogu pogoršati stanje tvoje kože, pa je jako važno da koristiš samo one koji odgovaraju njezinim potrebama. Masnoj i mješovitoj koži potrebni su gelovi i losioni koji će kožu dubinski pročistiti, suhoj mlijeka koja neće ukloniti vlagu, a osjetljivoj posebni preparati s najmanjom mogućom količinom kemikalija. Hidratantne pjene i mlijeka, te maramice za čišćenje odgovaraju svakom tipu kože, pa ih slobodno možeš posuditi od sestre ili frendice.

2. Nemoj trljati kožu

S kožom lica treba postupati nježno, pa pazi da ju prilikom čišćenja ne trljaš, guliš ili izvodiš grube pokrete na njoj.

3. Ne pretjeruj s pilingom

Piling za lice izvrsna je stvar, no ni s njime ne treba pretjerivati. Koristi ga jednom do dva puta tjedno i također pazi da je prilagođen tipu tvoje kože.

4. Dobro isperi

Važno je da dobro ispereš ostatke mlijeka ili gela za čišćenje jer bi u protivnom mogla začepiti pore i uzrokovati pojavu prištića ili mitesera.

5. Pažljivo skidaj vodootpornu maskaru

Vodootpornu maskaru ponekad je zaista teško skinuti, no postoji mali trik uz koji će čak i taj zadatak postati lak. Umjesto skupih dvofaznih čistača, na vaticu nanesi malo baby ulja, pritisni na trepavice, zadrži nekoliko sekundi i nježno skini ostatke maskare s očiju.