Za ženstvene ruke i savršene nokte nije potrebno odlaziti u skupe kozmetičke salone jer pravu njegu najbolje će te napraviti sami. Za kućnu manikuru potrebno je izdvojiti samo jedan dan u nedelji, a osim laka pripremite pamučne blazinice, odstranjivač laka i nekoliko trikova najvećih holivudskih stručnjaka.

Izbjegavajte bazu za lak

Baza koja se nanosi ispod laka za nokte zapravo je beskorisna. Osim što je preparat prepun hemikalija poput formaldehida koji prodiru direktno u vaš nokat, odnosno u kožu baza neće zadržati lak na vašom noktima. Pripremite nokat tako da blazinicu natopite alkoholom i prebrišete nokat , postupak ponovite suhom što će otkloniti masnoću i nečistoću.

Odaberite pravu rašpicu za nokte

Žene vrlo često koriste pogrešne rašpice za nokte. Obične rašpice kakve možemo pronaći u neseseru najčešće su pregrube te mogu oštetiti nokat.

Koristite čim blažu i mekšu rašpicu koja neće izazvati listane i pucanje noktiju.Zamastite kožicu i nokte

Dobro promotrite svoje kožicu oko nokta. Ako je suha i tvrda znači da vrlo lako može doći do pucanja kože i zanoktica za što su losioni za njegu ruku preslabi i neučinkoviti.

Pružite vašim noktima i koži odgovarajuću njegu uz pomoć maslinovog ulja. Mažite nokte i kožicu uljem i dobro utrljajte, a vaša će vam koža kao i nokti biti zahvalni.

Pravilno nanesite lak

Izvadite aplikator, ocijedite ga na rub bočice jednom sa svake strane i četkica je spremna za lakiranje nokta? Krivo jer na taj način na aplikatoru se mogu pojaviti grudice ili prevelike količine laka.

Želite li uredne nokte pokušajte na ovaj način: Prije neko krenete s lakiranjem noktiju kistić nekoliko puta sa svake strane iscijedite na rub bočice i to od samog vrha sve dok ne poprimi spljošten izgled. Nakon toga sam vrh kista umočite u lak i u tri duga poteza (lijeva strana, desna strana pa sredina nokta)nalakirajte nokat.