Nemate vremena za odlazak u teretanu? Nema problema, vježbe ćete moći izvoditi i kod kuće dok obavljate uobičajene kućanske poslove.

Trenerica iz New York Cityja Amanda Russell i njena kolegica iz Los Angelesa Kathy Kaehler osmislile su vježbe za žene koje su ili 'lijene' ili imaju previše kućanskih obaveza da bi mogle otići do teretane. Julia Roberts i Anne Heche su uz njihovu pomoć oblikovale svoje tijelo.

Za lijepe i definirane mišiće nogu

1. Stanite s nogama razmaknutima u širini ramena. Prste lagano okrenite prema unutra. Dok stavljate odjeću na konopac za sušenje, pri svakom podizanju komada mokre odjeće iz košare polako savinite koljena i spustite se u čučanj. Idite prema dolje koliko god možete, ali pazite da su leđa pritom i dalje ravna, te da koljena ne prelaze crtu na kojoj se nalaze nožni prsti.

2. Polako se podižite u stojeći položaj. Ponavljajte dok ne poslažete sve rublje.

Za tricepse

Sat vremena u teretani za vas će ostati neostvareni san, ali pet minuta treninga pred TV-ekranom ipak biste mogli odvojiti.

Zauzmite sjedeći položaj na 'zamišljenoj' stolici ili fotelji, a rukama se pridržavajte za rub stvarne stolice, odnosno fotelje, koja je odmah iza vas – laktovi su ispruženi i ravni. Koljena savijte u kutu od 90 stupnjeva.

Polako savijte laktove i spuštajte stražnjicu prema podu, ali ne i na sam pod. Zaustavite se na trenutak, a zatim podignite stražnjicu u prvotni položaj. Napravite tri serije s 10 do 12 ponavljanja.

Za mišiće trbuha i unutarnjeg dijela bedara

Dok ležite na krevetu ispružite noge. Ruke stavite iza glave, obuhvatite prste. Zatim podignite glavu i vrat, uvucite trbuh i podignite noge u kutu od 45 stupnja.

Raširite noge u V, stisnite mišiće unutarnjeg dijela bedara i primičite nogu jednu prema drugoj, i tako 12 puta. Cijelu vježbu ponovite tri puta.