Postoji više načina da ostanete u formi i kada je zimsko vrijeme. Vjerovatno većina ljudi radije želi biti u toplom stanu, ali ne bismo trebali zapostavljati naše tijelo, jer će vježbanje odmoriti i naš mozak i pružiti nam zadovoljstvo.

Ukoliko ipak ne želite u teretanu, jer ste oduvijek više voljeli parkove, postoji nekoliko savjeta za održavanje forme na lagan način, donosi nam ih self.com.

Kada god ste u prilici hodajte do odredišta koje je udaljeno manje od 30 minuta hoda.

Također, kada sjedite uradite nekoliko vježbica za pozadinu. Izvođenje ovih vježbi nije vidljivo okolini, pa možete da ih radite i dok sjedite na poslu.

Ukoliko ste roditelj i djeca su vam mala, možete puno toga naučiti od svoje djece, jer oni rijetko kad u miru sjede. Pustite muziku i zaplešite sa svojom djecom. Uvijek trebate iskoristiti i bilo kakve stepenice, zaboravite na lift i zatežite zadnjicu i butine dok se penjete uz stepenice.

Idealno bi bilo, ako ste jutarnji tip osobe i niste razdražljivi ujutru, da navijete sat samo 15 minuta ranije nego uobičajeno i iskoristite vrijeme da se protegnete i uradite nekoliko vježbica istezanja. Čim je suho vrijeme napolju, a zašto da ne i kad je vlažno, nemate razloga da se ne vozite biciklom.

Jasno da ste u zimskom periodu manje aktivni, ali ne želite dozvoliti da se previše opustite, a onda provedete cijelo proljeće u pokušaju da budete u formi za ljeto.