Novogodišnji tulumi najbolje su vrijeme za isprobavanje svjetlucavog make upa, a police parfumerija naprosto vrve šljokastim sjajilima, sjenilima, lakovima i sličnim proizvodima. I dok je za većinu svjetlucavih make up artikala jasno čemu služe, mnoge cure su još uvijek zbunjene oko korištenja high lightera. Donosimo vam kratak vodič i savjete za korištenje ovog blistavog proizvoda.

1. Highlighter nije korektor

Dok je korektor tu da prikrije mane, highlighter je tu da naglasi vrline. Važno je zapamtiti ovu razliku jer highlighter često dolazi u sličnim oblicima kao i korektor, ali kada se koristi poput njega (na podočnjacima, mrljicama i prištićima) rezultati su katastrofalni.

2. Uz njega možeš postići idealan izgled lica

Ovaj genijalan proizvod naglašava tvoje vrline i privlači svjetlo na njih, pa uz pravilno nanošenje može znatno poboljšati tvoj izgled. Najčešće se nanosi na jagodice i ispod obrva kako bi dao savršen, lutkasti look licu.

3. Masno i svjetlucavo nikako ne idu zajedno

Ako si se odlučila za nanošenje highlightera, pazi da ti je koža lijepo matirana. To ne znači da na licu moraš imati tri tone pudera,  već da napraviš lijepu laganu podlogu kako ti lice ne bi djelovalo neuredno.

4. Vizažističke trikove isprobavaj pažljivo

Vizažisti čest nanose highlighter na sredinu nosa kako bi ga stanjili i iznad krivulje na ustima kakao bi ih vizualno povećali. ipak, ovim trikovima se služi oprezno jer bi lako mogla izgledati kao da imaš bijeli nos i šljokaste brkove.

5. Ne pretjeruj

Kao i kad je o svim svjetlucavim stvarima riječ, zapamti - manje je više.