Gotovo svaka žena žudi za tim da joj oči izgledaju veće te da joj pogled bude “otvoreniji”. Uz pomoć nekoliko jednostavnih make-up trikova, ovaj problem možete lako riješiti bez hirurških zahvata.

Evo kako dobro nanesena šminka može učiniti čuda, u ovom slučaju “otvoriti” vaše oči, učiniti ih većima i sjajnijima, a pogled znatno bistrijim.

Prvi i najjednostavniji trik je da uvijačem uvijete trepavice, no ne zaboravite da biste to trebali napraviti prije samog nanošenja maskare.

Ako kojim slučajem prvo nanesete maskaru, a tek se tada sjetite da trebate uviti trepavice, pazite da prođe dovoljno vremena kako bi se maskara u potpunosti osušila, pa tek tada uvijte trepavice.

Ako mislite da nema potrebe nanositi maskaru na donje trepavice, grdno se varate. No, s tim biste itekako trebali pripaziti. Prvo nanesite maskaru na gornje trepavice, a s ostacima maskare na četkici namažite i donje trepavice.

Još jedan trik kojim oči možete učiniti naizgled većima je kremasta bijela olovka za oči, koju je potrebno nanijeti na donji rub trepavica, ali i na unutarnje kutove gornjih i donjih kapaka.

Nikako ne zaboravite obratiti pozornost na obrve, koje u svakom trenutku moraju biti optimalne debljine i uredno počupane. Ako niste vješti u čupanju obrva i pronalasku pravog oblika, posjetite kozmetičara koji će sve to učiniti za vas, a dobiveni oblik kasnije možete sami održavati.