Da biste imale lijepu frizuru, ne morate da provodite sate u frizerskom salonu. Dovoljno je da odvojite 10 minuta prije spavanja

Romantične kovrdže
Kosu razdjelite po sredini glave i popreko i izdvojite najmanje četiri pramena. Što ih je više, lokne će biti lijepše. Svaki pramen očešljajte, upletite u kiku i povežite što niže. Ako želite, pletenice možete da naprskate manjom količinom laka za kosu.
Ujutro raspletite kike i prođite kroz kosu prstima ili rijetkim češljem.
Ako želite sitne, jake kovrdže, napravite čvrste pletenice. Za blaži efekat kike treba da budu labave.



Za blage talase
Napravite razdjeljak na sredini glave, odvojite jedan pramen i namotajte ga oko kažiprsta i srednjeg prsta. Namotavanje prekinite na širini šake pre korjena. Izvucite prste, napravite puža od pramena i pričvrstite ga šnalicom uz glavu. Ponavljajte dok ne uvijete sve pramenove, pa obmotajte glavu maramom. Ujutru pažljivo odmotajte puževe i rastrjesite kosu. Ne češljajte se. Što su pramenovi tanji, to je efekat bolji.



Bolje od prese
Podjelite kosu na četiri jednaka pramena tako što ćete napraviti jedan poprječan i jedan uspravan razdjeljak na potiljku. Svaki pramen ispravite češljajući. Potom vrh svakog pramena povežite gumicom. Od pramenova formirajte turban tako da vam svaki pramen bude čvrsto priljubljen uz glavu i fiksiran šnalicama. Ujutru skinite gumice i raščešljajte se četkom od prirodne dlake. Da biste postigli bolji efekat, kosu pre spavanja umotajte peškirom.