Dovoljno je da u make-up rutinu uvedete novi kozmetički proizvod ili da promenite samo jedan detalj u načinu na koji se šminkate pa da rezultat bude začuđujuće osvežavajući.

Korektor nema smisla nanositi pre tečnog pudera ili tonirane kreme. Većina žena gubi vrijeme na pažljivo kamufliranje nepravilnosti korektorom pa čitav trud doslovce izbrišu stavljanjem pudera.
Ako puder na lice nanosite prstima, potrudite se da promjenite tu naviku i koritite sunđerčiće koji će bolje razmazati podlogu i ukloniti višak masnoće.

Prozirni puder je najčešće bijele boje, ali - bez straha - nakon njegovog nanošenja lice vam neće izgledati kao da ste se ga posuli brašnom. Štaviše, idealan je za finiširanje podloge. Upotrebite ga umjesto uobičajenog pudera u prahu i uživajte u novom sjaju lica.

Pretanke obrve zbog kojih vam lice vjerovatno izgleda "nepotpuno" - nije nemoguće korigovati. Ako ste pretjerali sa čupanjem člačica ili vas je priroda obdarila presvijetlim obrvama, nabavite spasonosne šablone za iscrtavanje luka koji odgovara vašem obliku lica. Nabavite i specijalne sijenke za obrve u nijansama koje odgovaraju vašoj boji kose.