Možda ti se ne čini da je tako, ali obrve mogu potpuno promijeniti izgled tvog lica. Krivo počupane obrve mogu tvom licu dati izraz čuđenja, mrštenja, ljutnje i zbunjenosti, dok lijepe obrve mogu savršeno naglasiti oči i "otvoriti" lice. Već duže vrijeme u trendu su guste obrve, za koje ti treba manje održavanja, ali to ipak ne znači da ih možeš potpuno zanemariti. Donosimo ti 5 savjeta kako postići lijepe obrve.

Prilagodi oblik obrva svom obliku lica

Ako imaš četvrtasti oblik pristajat će ti blagi luk jer uravnotežuje oštre crte lica. Okruglom tipu lica bolje će pristajati tanke obrve koje možeš popuniti olovkom. Izraženi luk najbolje pristaje srcolikom obliku lica, dok ovalnom pristaje oblikovanje obrva koje slijedi njihov prirodan rast.

Pravilno čupanje

Obrve čupaj pažljivo, s unutarnje strane prema van, i nemoj žuriti jer tako možeš samo pogriješiti. Unutarnja strana obrva trebala bi biti u ravnini s unutarnjim kutom oka. Pazi na prijelaz između prve i druge polovice obrve kako ne bi izgledao napadno, prva polovica bi trebala biti oko 7 mm a drugu smanji postupno. Odredi najviši kut luka tako da prisloniš olovku vertikalno ispred oka.

Uskladi obrve s bojom kose

Potrudi se uskladiti boju obrva i kose. Ne moraju biti identične boje ali neka se ne razlikuju za više od dvije nijanse. Plavuše bi trebale imati boju obrva za nijansu tamniju od kose a brinete trebaju imati obrve nijansu svjetlije od kose.

Koristi olovku za obrve

Olovka za obrve može te spasiti ako si previše ili neravnomjerno počupala obrve jer s njom lako možeš popuniti praznine. Također s olovkom možeš  obrve istaknuti i stilizirati . Potraži olovku koja ima i četkicu, a ako dodaš na četkicu malo spreja za kosu učvrstit ćeš postojeći oblik obrva.

Održavaj ih

Jednom nedeljno odvoji desetak minuta za njegu obrva. Ako su već oblikovane po želji bit će dovoljno da odstraniš par neželjenih dlačica i tako održavaš novi oblik svojih obrva.