Modna kuća Bellissima je u subotu, 15. Oktobra, otvorila još jednu novu poslovnicu i to u samom centru Prištine. Ovo je prvi put da Bellissima izlazi na tržište Kosova, a prve reakcije kupaca su odlične.

Poslovnica Bellissime otvorena je u centru Prištine, a događaj otvaranja bio je popraćen raznim sadržajima, koje su pratili mnogobrojni posjetioci i zvanični gosti. Predstavljanje nove kolekcije jesen/zima, te generalnog koncepta branda novoj publici i kupcima, Bellissima je organizovala kroz održavanje modne revije i koktel druženje praćeno muzikom koju je puštao jedan od najpoznatijih prištinskih DJ-eva.

Pored toga, Bellissima je prvih deset kupaca u Prištini obradovala poklon-bonovima, a ostale kupce popustom od 20 posto, te odličnom koktel zabavom.

Reakcije na kolekciju, samu poslovnicu i brand bile su odlične. Prvi kupci su komentarisali da je Bellissima brand kakav je trebao tamošnjim poslovnim ženama i djevojkama te kakav su dugo priželjkivali.

Svečanom otvorenju Bellissimine poslovnice prisustvovao je i renomirani svjetski dizajner makedonskog porijekla Izet Curi. On je široj bh. javnosti poznat kao počasni građanin Bosne i Hercegovine, a ovu prestižnu titulu je dobio zahvaljujući svom humanitarnom angažmanu na projektu promocije bosanskog etno dizajna. Također, poznat je i kao jedan od dugogodišnjih saradnika renomiranog svjetskog branda Givenchy. Izet je bio specijalni gost, zajedno sa čitavim društvom kreatora, predstavnika medija i modela prištinske modne scene. Otvoranje je bilo idealna prilika za najavu buduće saradnje ovog modnog branda i Izeta Curija, koji je trenutnu kolekciju pohvalio, te brand okarakterizirao kao brand koji ima koncept i na kojem se vidi rad čitavog stručnog tima - od samih kreatora, preko modelara i konstruktora, do šivenja i konačnog proizvoda.

Bellissima je ovim događajem dobila još jednu potvrdu svog kvaliteta, te još jedan poticaj za dalji razvoj i napredovanje, kao i širenje na stranim tržištima.