Obojena kosa traži posebnu njegu kako bi izgledala zdravo i kako ne bi izgubila sjaj. Bez obzira na to jesi li je obojila kod kuće ili kod frizerke, na kraju je uvijek najbitnije da intenzitet boje ostane nepromijenjen što je duže moguće. Donosimo ti savjete kako produžiti postojanost omiljene boje na potpuno prirodan, jednostavan i prije svega ekonomičan način. Glavni sastojci sigurno se već nalaze u tvojoj kuhinji.

Pivo za crnokose

Pomiješaj dvije kašike piva s pola litra vode. Nanesi smjesu na kosu i pusti da djeluje 10 minuta, zatim isperi kako bi odstranila miris piva. Tvoja kosa će dobiti na volumenu, a boji će se vratiti punoća i sjaj.

Kava za brinete

Kava je odlična za blistavu smeđu kosu. Dva decilitra skuhane i ohlađene kave pomiješaj s jednim jajetom, zatim smjesu utrljaj na kosu i stavi foliju preko nje kako bi bolje djelovala. Nakon 20 minuta isperi kosu i primijetit ćeš da je tvoja boja osvježena i da izgleda baš kao iz frizerskog salona.
 
Kamilica za plavuše

Napravi pola litre čaja od kamilice, ohladi ga, a zatim s njim natopi kosu, ostavi ga na glavi da djeluje oko 10 minuta i isperi. Učini to barem jednom tjedno jer plavoj kosi trebaš posvetiti najviše pažnje kako se boja ne bi isprala ili poprimila žućkast ton.

Brusnica za crvenokose

Crvene boje kose najzahtjevnije su za održavanje i najbrže se ispiru, stoga upotrijebi tajnu mnogih zvijezda i isperi kosu sokom od brusnice. Osim što je bogata vitaminima pomaže pri održavanju crvenog pigmenta, daje ekstra sjaj, a kosa će biti bogatija i mekanija.