Svaka frizura naglašava drugi dio lica, a spariš li šminku sa stilom kose koji nosiš, rezultati će biti još bolji. Neke frizure trpe svaki make up, dok je kod drugih potrebno paziti, jer smokey eye prekriven debelim šiškama može ostati nezamijećen.

Šiške

Oči naglasi metalik bojama koje će im dati dodatnu dubinu, a pažnju posveti i obrazima. Šiške odvlače pogled prema očima, pa je bolje da usne ostaviš u neutralnim nijansama, čime ćeš stvoriti ravnotežu.

Slojevito ošišana kosa

Kod slojevite će kose najkraći dio često biti u visini jagodičnih kosti, a strateško nanošenje rumenila može ih učiniti još uočljivijima. Oči našminkaj neutralnim tonovima i bojama kestena, a naglasi ih i jednim slojem maskare. Usne nahrani hidratizirajućim ružem roskastih nijansi.

Dječačka frizura


Ova praktična frizura ne trpi neuredne obrve, jer u prvi plan stavlja sredinu tvoga lica, pa je prvi korak čupanje i češljanje obrva. Obrve možeš naglasiti olovkom ili sjenilom, a za oči su najbolja sedefasta sjenila koja će ih povećati. Usne naglasi jarkim bojama, a na obraze stavi malo sjaja.

Kosa do uha


Kosa koja pada malo iza uha najbolje ide uz naglašene usne, a to znači da bi oči trebale biti manje naglašene. Neutralni obrazi i lagani sloj maskare najbolje pašu uz pune usne veselih boja, a pramenovi uvijeni prema licu dodati će cijeloj priči dojam dubine.

Duga kosa


Duga kosa stavlja cijelo tvoje lice u prvi plan, što znači da moraš imati prekrasnu i njegovanu kožu. Oči naglasi tonovima breskve, a njih nanesi i na obraze i usne, kako bi stvorila dojam sjajnog lica. Igra svjetla i sjene jako je bitna kod duge kose, a dojam zatvorenog lica možeš izbjeći nanošenjem svjetlucavih sjenila.