"Što to ona ima, a ja nemam?" često je pitanje koje žene same sebi postavljaju dok gledaju slavne ljepotice kako se smiješe  s naslovnica glamuroznih časopisa. Osim puno sreće i debelog bankovnog računa, odgovor je - dobrog vizažista!

Čak i poznate ljepotice imaju dane kada se ne osjećaju i ne izgledaju dobro, a jedino što ih može spasiti su trikovi njihovih vrhunskih vizažista. Najpoznatiji svjetski vizažisti otkrili su za časopis "Allure" trikove koje koriste na svojim slavnim klijenticama, a koje i mi možemo primijeniti u "kućnoj radinosti".

1. Noge poput Jennifer Aniston

Za razliku od većine zvijezda,za posebne prilike, Jennifer na nogama ne nosi ni šminku ni kremu za samotamnjenje, već samo hidratantnu kremu, izjavila je Angela Levin, vizažistica koja se brine za besprijekoran izgled slavne glumice. Koristite kreme koje su teške i jako bogate te ih dobro utrljajte u noge. Rezultat će biti sjajna i njegovana koža nogu koje će zablistati u kratkim haljinama i hlačicama.

2. Laktovi poput J.Lo

Vizažist Barnes koji često sarađuje sa Jennifer Lopez, za omekšavanje tvrdih laktova koristi stari recept: prereže limun na pola i njime istrlja laktove slavne glumice koji su nakon tog tretmana mekani i blistavi.

3. Koža poput Eve Longorie

Joanna Schlip također koristi recepte iz kuhinje kako bi postigla besprijekoran izgled kože Eve Longorie. Prije važnih evenata, Joanna miješa šalicu smeđeg šećera sa pola šalice maslinovog ulja i tu smjesu utrljava u kožu lijepe glumice.

4. Prekrasna boja u žurbi


S obzirom na to da su zvijezde za vrijeme raznoraznih dodjela u pravoj strci između frizera, vizažista, zubara i stilista, Barnes nakon nanošenja kreme za samotamnjenje svoje klijentice suši - fenom. Prava boja se ne vidi dok se ne osuši, tvrdi Barnes, a ovaj postupak ubrzava proces i "fiksira" boju.