Svjetski poznati vizažisti koji uljepšavaju holivudske zvijezde na raspolaganju imaju najbolju kozmetiku, opremu i preparate, no unatoč tome često posežu za trikovima koji su dostupni svakoj ženi.

Uz nekoliko praktičnih i jednostavnih savjeta, preskupi preparati za njegu kože, kose i noktiju vrlo se lako mogu zamijeniti podjednako djelotvornim i svježim preparatima koje možete 'smiksati' u vlastitoj kuhinji. Primjenjujući ove savjete uštedjet ćete i vrijeme i novac, a rezultati neće izostati.

Slani piling za pete
Ako imate problema sa suhim i ispucanim petama, šaku morske soli pomiješajte s bademovim uljem kako biste dobili savršen antibakterijski piling. Koža na petama bit će glatka, sjajna i mnogo zdravija.

Maska od aspirina
Dvije tablete aspirina izmrvite i pomiješajte s malom žlicom organskog meda. Masku nanesite na lice, ostavite da djeluje 20 minuta te isperite mlakom vodom. Koža će biti svježija jer aspirin sadrži beta hidroksilnu kiselinu (BHA) koja pomaže u uklanjanju mrtvih stanica s površinskog sloja kože, čisti začepljene pore, te djeluje antiseptički i umanjuje upalne procese.

Led briše nedostatke s lica
Kockicu leda protrljajte preko kože lica prije nanošenja pudera kako biste zatvorili pore i spriječili nastanak mitesera. Na podočnjake zatim nanesite korektor, kao i inače, i dobit ćete ujednačen ten, spreman za daljnje šminkanje.

Pronađite idealnu boju ruža za usne

Ako ste još uvijek u nedoumici koja vam boja ruža savršeno pristaje, pritisnite vrh srednjeg prsta. Vrh prsta postat će jarkocrven ili ružičast, što je odlična smjernica za odabir boje.

Šećerna voda umjesto laka za kosu
U čaši kipuće vode otopite šest žličica šećera, pustite da se mješavina ohladi i ulijte je u bočicu s raspršivačem. Poprskajte je po kosi, oblikujte kovrče, pa ih raspletite kada se osuše ili napravite neku drugu frizuru po vlastitom izboru.