Koža nakon ljeta još uvijek je lijepa jer je preplanula, ali kada je bolje pogledate, često je dehidrirana i puna mrljica od sunca. Sada je krajnji čas da pripremite svoju kožu izmučenu suncem i velikim vrućinama na jesenske kiše i vjetar.

1. Piling

Napravite dobar piling kako bi se riješili nečistoća koje su se nakupile u porama pod utjecajem stalnog znojenja lica. Nakon pilinga, na lice nanesite debeli sloj hranjive kreme ili masku za lice.

2. Promijenite kremu

Kako dolaze sve hladniji dani, vrijeme je da svoju ljetnu kremu koja je služila da zaustavi pretjerano mašćenje kože, zamijenite malo jačom hidratantnom kremom koja će vratiti vlagu licu i čuvati ga od vjetra.

3. Na vrijeme se riješite mrlja od sunca

Mrlje koje su nastale od sunca teško je ukloniti, a najbolje rezultate ćete imati ako pothitno krenete u akciju. Nabavite preparate koji uklanjaju spomenute mrlje i koristite ih redovito prema uputama.

4. Nastavite koristiti kremu sa zaštitnim faktorom

To što niste na moru ne znači da trebate prestati koristiti kremu sa zaštitnim faktorom. Neka vam pređe u naviku da svaka dnevna krema koju kupujete ima u sebi zaštitni faktor jer ćete jedino tako moći spriječiti prijevremeno nastajanje bora na licu.

5. Nabavite vodu za lice u spreju

Kraj radnog stola uvijek držite sprej sa vodom za lice koja će vam pomoći da se riješite neugodnog osjećaja zatezanja kože i vratiti licu vlagu.