Evo nekoliko savjeta kako da se prilagodite visokim temperaturama, a da pritom i dalje izgledate neodoljivo.

U laganoj odjeći od pamuka, lana ili svile osjećaćete se mnogo prijatnije

Nosite široku odjeću

Bilo bi dobro da tokom ljetnjih vrućina zaboravite na utezanje jer se toplota zadržava i ispod uzane odjeće. Odlučite se za šire modele koji nisu pripijeni uz tijelo. Za ovu sezonu preporučujemo lepršave suknje ili haljine do kolena od pamuka ili svile. Čak i sa malo likre u pamuku, biće vam prijatnije nego da ste u pantalonama.
 
Birajte prirodne materijale


Materijal kao što je sintetika onemogućava kožu da slobodno diše. U odjeći od pamuka, lana ili svile osjećaćete se mnogo prijatnije. Naravno, ovi materijali iziskuju i najviše peglanja, ali ljeti nije važno ako ste malo izgužvani. Ne zaboravite da je postava uvek od sintetičkih materijala, pa izbegavajte garderobu koja je ima.

Sklonite kosu sa lica i vrata

Ukoliko ne želite da skratite kosu, podignite je u neku neobaveznu punđu ili konjski rep. Čak i ako je zakačite iza uha, osjetićete veliku promjenu.

Šešir neka bude sa velikim obodom

Tokom ljeta je najbolje da nosite šešire od prirodnih materijala, kao što je to recimo slama, sa što većim obodom. Oni će vaše lice zaštititi od sunca, a glava vam se pri tome neće upariti. Model izaberite po sopstvenom ukusu.

Izbegavajte metalni nakit

Na visokim temperaturama nosite što manje nakita. Metal se ugreje, što na vrućini može i dodatno da vas iritira. Bitno je i da vas ne steže jer se na toploti krvni sudovi šire i vaše tijelo otiče. Izaberite duže ogrlice od laganih materijala, ili drvene narukvice, hipi perlice...

Umjesto pudera koristite toniranu kremu

Teška šminka više nije u modi. Ona spriječava kožu da diše, a ljeti niko ne voli ni da mu se šminka topi i razmazuje. Umjesto pudera nanesite toniranu kremu koja je za kožu mnogo lakša, što možete upotpuniti maskarom, i laganim sjajem za usne.

Zaboravite na teške parfeme

Neka vaš ljetnji parfem bude lagan i osvježavajući. Pravi izbor su voćne note na bazi citrusa, a vašim omiljenim jakim parfemima vratite se sa prvom hladnoćom.