Jedva čekamo

Ako su sunce i visoke temperature u vama probudili želju za promjenom, jedna od tih promjena može biti i nova frizura. Promjena frizure jedan je od najjednostavnijih načina za osvježiti izgled, a bitno je samo da se prepustite u ruke stručnjaka i odaberete frizuru koja će najbolje odgovarati vašoj kosi i vašem stilu.

Svako godišnje doba sa sobom donese neke frizure koje se istaknu kao popularnije od drugih, a koje vam mogu poslužiti kao izvor inspiracije. U nastavku smo izdvojili sedam frizura koje će se nositi ovog proljeća, a možda se baš među njima krije ona s kojom ćete ovih dana ušetati u frizerski salon.

1. Slojeviti bob

Popis popularnih frizura na kojem nema boba teško je zamisliti. Zato ovaj popis počinjemo upravo s bobom i to slojevitim jer će slojevi obilježiti ovo proljeće u svijetu frizura. Oni su ti koji će popularnoj frizuri dodati novu dimenziju, pokretljivost i svestranost pa ćete je moći stilizirati na puno različitih načina.

2. Tanke šiške

Šiške-zavjese ostaju popularne, ali ako želite biti u trendu razmislite o tankim šiškama poput onih koje rado nosi Elizabeth Olsen. One dugoj, gustoj kosi daju nevjerojatnu mekoću i pokretljivost.

3. Moderni shag

Već neko vrijeme shag je opet slavan, a njegova moderna verzija bit će idealan izbor za proljeće. Ovo je još jedna frizura obilježena slojevima koju pomažu u stvaranju teksture. Odličan je odabir i za one koji žele prihvatiti svoju prirodnu teksturu. Funkcionira i na ravnoj i na kovrčavoj kosi.

4. Oštri undercut

U jesen 2021. godine svoj povratak doživio je undercut, a njegova popularnost nastavlja se i ovog proljeća. Radi se o frizuri za one malo hrabrije i odvažnije koji se ne boje većih promjena, a sami odaberite koji dio kose ćete obrijati, sa strane ili straga.

5. Duga slojevita kosa

Dodavanje slojeva duž kose eliminira težinu, osobito ako imate jako gusto kosu, a još jednom ćemo napomenuti da frizurama ovog proljeća dominiraju slojevi bez obzira na dužinu kose. Slojevito ošišana duga kosa lijepo izgleda valovita ili ravna.

6. Ultra kratka kosa

Kratka, slatka i stvorena za sve tipove kose - takva je ova frizura koja će biti izbor onih najhrabrijih. Jednom kada se ošišate u fokusu će biti vaše lice, a imat ćete i frizuru koja nije zahtjevna kada je u pitanju održavanje. Ako želite frizuru koja je odmah nakon buđenja spremna za pokret, onda je to ova, piše Zadovoljna.hr.

7. Leptir frizura

Frizura nastaje tako da se kosa na gornjem dijelu glave reže u kraćim slojevima, koji se zatim stapaju s dužim slojevima kako kosa pada. Ova frizura nije zahtjevna za održavanje, a omogućava vam da zadržite svoju duljinu, a pritom dodate volumen i uokvirite lice.