Da bi izgledali zanosno ne trebate trošiti velike svote novaca, zapravo, ne morate potrošiti ni cent! Vjerovatno vam je teško i zamisliti, ali zvuči obećavajuće.
Vrhunski dermatolozi, frizeri, vizažisti otkrili su neke tajne dobrog izgleda koje su potpuno besplatne!

Evo što savjetuju:

Ako imate problema s natečenim očima ujutro to se lako može promijeniti baš kao i položaj u kojem spavate. 'Ako glavu uzdignete na jastuk dok spavate to će pomoći da ujutro izgledate svježije', savjetuje poznata celebrity vizažistica Tina Turnbow. Pomažu i vrećice čaja od kamilice, ako već želite potrošiti neki novac.

Uspravno stajanje može vam donijeti dugoročnu korist. 'Majka mog supruga ima 93 godine i zadivljujuće držanje', kaže dermatologica Kathy Fields. Izgleda barem dvadeset godina mlađe s takvim uspravnim stavom. To je jedna od najboljih stvari koje možete napraviti za svoje zdravlje i izgled, a ne košta ništa', nadodala je.

Osvježite vaše lice. 'Potrebno je samo nekoliko minuta da s lica otklonite umoran izgled', tvrdi estetitač Renée Rouleau. 'Masirajte područje ispod očiju i iznad jagodica. Radite to dvije minute kako bi poboljšali cirkulaciju lica', objasnio je. 'Dvije minute dovoljne su da koža bude glatka, sjajnija i da lice izgleda ne izgleda umorno', nadodao je.

Ne možete shvatiti zašto vam je čelo puno akni? 'Za to mogu biti krivi preparati koje koristite za njegu vaše kose', kaže dermatologica Ellen Gendler. Ponekad masnoće iz kose ili neki proizvodi za kosu mogu doprinijeti aknama na licu. Držite proizvode za kosu dalje od lica i rezultat će biti ljepši ten', savjetuje.

Smanjite unos šećera. Nemojte započinjati dan sa šećerom, a nemojte ga ni završiti sa šećerom', kaže vizažist Bren Lee Gomez. 'Ako dan započnete sa šećerom u nekom napitku ili nečemu drugome, bit ćete dehidrirani prije ručka i organizam će trebati još šećera da bi mogao nastaviti dalje. Ako konzumirate šećer prije spavanja, probudit ćete se s dehidriranom kožom', objašnjava.