Manekenke su na modnim pistama predstavljene u svom najboljem mogućem izdaju, zahvaljujući cijeloj vojsci vizažista koja se brine za njihov izgled neposredno prije izlaska na pistu.

Vi iza sebe možda nemate vojsku vizažista koja se brine o vašem izgledu, no to ne znači da ne možete crpiti inspiraciju iz metoda koje profesionalni vizažisti primjenjuju na manekenkama. Od kamuflaže nedostataka u izgledu do naglašavanja aduta, naučite sve tajne vrhunskih make up stručnjaka.

Posvjetljavanje očiju
U ovom slučaju vizažisti imaju tajnu metodu pomoću koje postižu da oči modela izgledaju veće i sjajnije, pojačavaju efekt jednostavnih i često neutralnih nijansi kako bi okrunili atmosferu cijele prezentacije kao i individualnosti haljina. Paleta boja pojačana je i nadopunjena zahvaljujući bijeloj boji.

Olovku za oči u bijeloj boji nanesite točno na unutarnje rubove očiju, a ovo je najbolji i najučinkovitiji trik pomoću kojeg možete postići da vam oči izgledaju veće i sjajnije. Također, nanošenjem bijelog sjenila na unutarnje dijelove kapaka također je dobro provjerena metoda za isticanje očiju.

Naglasite donje trepavice
Prilikom šminkanja redovito zanemarujemo donje trepavice, no svjetski poznati vizažisti znaju da svi mali detalji mogu napraviti ogromne promjene, stoga je za uspješan izgled bitno obraditi sve važne točke. Donje trepavice veoma lako možete naglasiti uz smeđu ili crnu olovku za oči, ali i uz pomoć onih s malo življim bojama ovisno o tamnijim tonovima koje koristite u cjelokupnom šminkanju.

Kako vas dobro definirana linija na donjim trepavicama može okarakterizirati kao apsolutnu početnicu u domeni šminkanja, vršcima prstiju lagano tapkajte po liniji kako biste je malo ublažili i postigli pomalo razmazani izgled koji je popularan i kada je u kombinaciji sa smokey eyesom kao i ostalim svjetlucavim sjenilima.

Njegujte oblik obrva
Obrve su centralni dio u procesu šminkanja, a osim što mogu naizgled promijeniti cijelu strukturu lica, mogu znatno potpomoći onome kako izgledate kada ste našminkani. Upečatljive su obrve ključan segment izgleda, pa se pobrinite da vaše uvijek budu redovito počupane i njegovane.

Ono što će vam trebati u njegovanju obrva je posebna četkica za tu svrhu, a može poslužiti i istrošena četkica za zube koju više ne koristite. Lagano ih počešljajte obraćajući pozornost na dijelove gdje treba intervenirati s pincetom, ili pak na "prazna" mjesta koja treba nadopuniti olovkom za obrve.

Istaknite dubinu očiju

Kao što je prethodno naglašeno, od iznimne je važnosti posvetiti više vremena na njegu obrva, a jednako je važno naučiti kako ih istaknuti. Kako bi se istaknula dubina šminke na očima, olovkom "premažite" kapak sve do ulegnuća gdje počinje gornji dio kapka.

Ako želite napraviti smokey eyes, upotrijebite crnu olovku za oči, za ostale stilove u šminkanju odaberite onu boju olovke koja će odgovarati cjelokupnom izgledu. Ako vam se taj 'premaz' kojeg ste napravili olovkom čini pretaman, uvijek ga možete ublažiti tako da preko kapaka prijeđete vršcima prstiju.

Sakrijte tamne krugove ispod očiju
Neki ljudi muku muče s tamnim krugovima ispod očiju koji nastaju zbog umora, iscrpljenosti i ostalih zdravstvenih tegoba koje svoj danak uzimaju na izgledu. Ako zanemarujete ovaj problem, gadno možete upropastiti svoj izgled. Kako biste se riješili tamnih krugova, na ciljano područje prvo nanesite korektor koji će vam poslužiti kao dobra podloga za nadograđivanje cjelokupnog make upa.

Po idealnom bi scenariju korektor bio sasvim dovoljan za prikrivanje ovog problema, no poželjno je koristiti i puder. Kombinacija ovih dvaju proizvoda garantira uspješno prikrivanje problema, a kako biste postigli sanjiv izgled, preko korektora nanesite tekući puder sa svjetlucavim česticama.