STILISTI IZABRALI

Ovog proljeća stilisti i modni dizajneri napravili su listu najpopularnijih komada.

Neke sigurno već imate u svom ormaru, a kombinacija novih i starih odjevnih predmeta uvijek je dobra ideja.

Evo koji su to savjeti stilista za ovo proljeće.

Torbica koje možete nositi i oko struka

Ovaj modni detalj predstavlja veliki povratak trenda 90-ih, a danas postoje mnoge varijacije na temu. Ipak, savjetuje se da na proljeće nosimo i proljetne boje, inspirirane prirodom (svjetloplava, narandžasta, žuta i nježni tonovi zelene).

Odvažna odijela

Period neutralnih, crnih, sivih i monotonih biznis odijela za žene je prošao. Ovog proljeća nosimo žarke boje (žutu, zelenu, narandžastu, ljubičastu). Privucite pažnju na tom poslovnom sastanku i zablistajte.

Jarke boje

Već nekoliko sezona, upečatljive boje su u trendu, pa će tako biti i ovog proljeća. Uz narandžaste i ružičaste nijanse, zelena boja je uvijek in.

Mikromini suknja

Mini suknje niskog struka preplavit će modni svijet ovog proljeća. Ako već imate mini suknju u svom ormaru, odnesite je krojačici da je još skrati - ako želite biti potpuno u trendu.

Y2K

U slučaju da ne znate što znači ova skraćenica u pitanju je "year 2000", odnosno, trend 2000-ih godina prošlog stoljeća koji se vraća u modu. Hlače niskog struka, lančići za trbuh, topovi, šarene torbe, prozirne naočale za sunce bez okvira… Ako ste sačuvali neke od ovih komada iz mlađih dana, vrijeme je da ih oživite.

Metalik

Metalik je zastupljen u svemu ovog proljeća - od odjeće, obuće, torbi, aksesoara, šminke.

Predimenzionirane (vrećaste) hlače

Široke hlače dubokog struka ponovo se vraćaju u modu.

Izvor: Faktor