Alessandra Ambrosio, Carey Mulligan, Beyonce 
Već vam je dosadilo godinama nositi različite varijacije iste frizure, a ne znate što učiniti? Predlažemo vam da skupite hrabrosti i isprobate neke od ovih trendi i zanimljivih frizura.

Kratka kosa

Kratka se kosa možda čini zastrašujuća, ali ona je zapravo oslobađajuća. U svijetu friziranja i njegovanja kose kratka je kosa u trendu još od 2007. godine i nema nikakvih naznaka da će prestati biti jedan od najboljih izbora. Ovakva frizura najviše pristaje osobama srcolikog oblika lica i vrlo ju je lako održavati, a njezina velika prednost je i u tome što vas čini naizgled mlađima, zbog čega ćete uvijek dobivati isključivo komplimente.

Jackie-O
 
I opet, manje je više
Kako uskladiti frizuru s odjećom koju nosite?Bob frizura izgradila je svoju popularnost tijekom dvadesetih godina kod žena koje su, za to vrijeme skandalozno, počele nositi kraće suknje, slušale jazz i pokazivale svoj prijezir prema onime što se tada smatralo prihvatljivim ponašanjem. Takve su žene uzele škare i odrezale svoje duge pramenove kako bi obilježile svojevrsno rođenje moderne, hrabre žene. Trend su prihvatile glumice poput Jean Harlow, a isto je napravila i ikona stila Coco Chanel. Stil se razvijao do šezdesetih godina kada je prva dama Jacqueline Kennedy popularizirala glatki, elegantni bob i tako pokrenula novi trend.

Ova je frizura odlična za žene s prirodno kovrčavom kosom, a radi se tako da se kosa ošiša slojevito kako bi se skinula težina s kose svugdje osim na području dugačkih šiški. Prije svega, ključ je u volumenu kose, pa ovakvu frizuru dodatno 'napumpavajte' za to predviđenim preparatima, a šiške fenirajte koristeći okruglu četku kojom ih namjestite da stoje sa strane.

Ravna kosa

Ravna je kosa uvijek poželjna i rado viđena, pa se i ove godine ubraja u frizerske hitove, a najviše odgovara onima s prirodno ravnom kosom. Nakon pranja kosu umotajte u ručnik i pričekajte da upije višak vode, a potom na kosu nanesite preparat za ravnanje kose. Za ovu frizuru volumen nije potreban – upravo suprotno! Prilikom sušenja kose fenom, koristite četku za češljanje (ne okruglu za feniranje) i istovremeno lagano češljajte kosu dok zrak puše niz vlasi, prema dolje. Zbog vrućeg zraka, koji nije dobar za vašu kosu, ovaj postupak nemojte ponavljati prečesto.

Stepenasta frizura

Sudeći prema tvrdnjama stručnjaka, razbarušena, slojevito ošišana kosa do ramena najzahvalnija je frizura koja odgovara svakom obliku lica, a ne samo da svima odlično pristaje nego je i veoma popularna. Trenutačno je nose 'face' poput Jennifer Aniston, Brooklyn Decker i Anne Hathaway. Dodavanje šiški ovoj frizuri dodatno vas može osvježiti. Najbolje je odabrati one dugačke koje će stajati sa strane, dok za one s kovrčavom kosom, nažalost, dodavanje šiški i nije najsretnije rješenje.

Duga i kovrčava

Ova je frizura omiljena među poznatim damama, pa je tako furaju svi, od Angeline Jolie do Victorijinih anđelica. Važno je da uvojci izgledaju što je moguće prirodnije, a o duljini i obliku porazgovarajte s frizerom. On će vam najbolje znati reći kako postići glamurozan izgled i pri tome naglasiti adute, odnosno koji će oblik frizure najbolje odgovarati crtama vašeg lica.
Dobivanje lijepih kovrča ovdje je glavna stvar, pa prije nego odete na počinak, na tek opranu kosu nanesite regenerator koji se ne ispire, kao i sprej za kosu koji će joj dati volumen. Oko uvijača umotajte pramen kose, a svaki sljedeći uvijte na drugačiji način te na kraju kroz kosu lagano prođite prstima. Cijeli proces traje tek desetak minuta, a rezultati su i više nego izvrsni.