U vrućim ljetnim danima najbolje je njegovati prirodan izgled, što podrazumijeva nanošenje što manje šminke. Bronzer, mat sjenilo i kremasti ruž za usne je sve što će vam trebati narednih mjeseci.

No, ljetni make-up zahtijeva posebnu pažnju jer se prekrasan izgled zbog visokih temperatura lako može pretvoriti u pravu katastrofu. Dolje navedenim trikovima možete postići prirodan izgled bez ijedne greške.

Samo žive boje: Ovako se šminkajte proljetnih mjeseci
Što može biti bolje od disketnog, prirodnog i svježeg izgleda. Zaboravite maskaru i debele naslage pudera, te se pokušajte pridržavati ovih nekoliko savjeta i trikova kako bi vaša koža tijekom ljeta izgledala zadivljujuće.

Led, led...
Prije no što započnete nanositi make-up, čisto lice osvježite kockicama leda kako biste začepili pore i koži podarili mat izgled. Ako imate mješovitu ili masnu kožu, nanesite gel kremu ili hidratantni losion kako biste spriječili izbijanje sebuma (izlučena mast koju proizvode žlijezde lojnice).

Kažite 'ne' tekućem puderu
Kada je riječ o puderu, stručnjaci tvrde da je najbolje izbjegavati ga u ljetnim mjesecima. Stoga biste trebali izbjegavati primjenu pudera i nanositi samo rumenilo kako biste istaknuli obraze. Ako ipak odlučite zanemariti ova upozorenja i koristiti puder, odaberite onaj matirani i hidratizirajući.


Puder u prahu
Za prirodniji izgled tekući puder zamijenite puderom u prahu. Iako se ni ova vrsta pudera ne preporučuje u ljetnim mjesecima, ako se svejedno odlučite koristiti ga, izaberite lagani puder s glatkom teksturom u zlatno-smeđoj, malina ružičastoj, tamnocrvenoj ili tamnije ružičastoj nijansi.

Bronzer
Izbjegavajte nanošenje bronzera neposredno nakon što ste na lice nanijeli hidratizirajuću kremu jer je za njegovo nanošenje koža mora biti suha. Bronzer treba nanijeti na obraze i u nešto manjim količinama na čelo, nos, bradu i vrat.

Rumenilo
Za prirodniji, dnevni make-up koristite kremaste i glatke, tekuće teksture u transparentnim i toplim bojama. Ako želite postići efekt lagane preplanulosti, kistom nanesite malo rumenila i na nos.

Na plaži
Svi znaju da je na plaži make-up zabranjen, ali ne samo zato jer ne možete pravilno potamnjeti. Kad iziđete iz vode izgledat ćete čudno i nimalo poželjno. Osim toga, sastojci u make-up proizvodima u kombinaciji sa sunčevim zrakama zaista mogu naštetiti vašoj koži.

Ipak, postoje dva proizvoda koja slobodno možete koristiti, a to su vodonepropusna maskara koju treba nanijeti samo u jednom sloju, kao i sjajilo u svjetlucavim nijansama.

Dnevni make-up
Rumenilo je tajno oružje jer ono naizgled osvježava kožu. Ako ste brineta, koristite bronzer, dok se ružičasta, koraljna ili breskvasta rumenila preporučuju za plavuše. Koristite prirodne boje sjenila, kao što su bež, tople nijanse smeđe, ružičaste i narančaste, a možete koristiti crnu ili smeđu maskaru, sve dok ne preopterećujete svoje trepavice. Olovku za obrve zamijenite prozirnom maskarom, izbjegavajte olovku za usne i radije koristite sjajilo u ružičastoj, bež ili boji breskve.

Svjetlucavi make-up
Ovakav make-up primjeren je za dan, a koristi se kako bi se naglasio lagano preplanuli ten. Ako se želite brzinski našminkati, odaberite korektor za prikrivanje nepravilnosti te balzam ili gel za samotamnjenje. Balzam je savršen način za prikrivanje crvenih mrlja te daje iluziju kao da na kožu niste nanijeli apsolutno ništa. Ako želite naglasiti lagano preplanuli ten, za osvježavanje izgleda nanesite svjetlucavi bronzer ili kremasto rumenilo. Eyeliner je ključan jer naglašava oči, a tako i cjelokupan izgled.

Večernji make-up
Dopušteno je koristiti puder, ali nemojte pretjerivati. Izaberite dio koji želite naglasiti, a neka to budu ili oči ili usne. U oba slučaja dopušteno je i korištenje maskare. Ako planirate izlazak u noćni klub, izbjegavajte korištenje tekućeg pudera, radije koristite puder u prahu. Koristite sjenila u metalik nijansama te holografsko sjajilo za usne.

Femme fatale
Dok za casual, dnevni make-up ne treba pretjerivati sa šminkom, za večernji izgled se poigrajte bojama. Oči možete naglasiti umjetnim trepavicama i svjetlucavim sjenilom, a za naglašavanje izgleda femme fatale možete koristiti i crni eyeliner u kombinaciji sa svjetlijim sjenilom koje će vas naizgled osvježiti.