Mišljenje kako se ljepši spol sređuje i uređuje da bi impresionirao svoje muškarce potpuni je mit. Iako će mnogi pripadnici jačeg spola biti razočarani, vrijeme je da saznaju pravu istinu o ženama i njihovim potrebama da svoje sate provode ispred ogledala.

Najnovije istraživanje provedeno na dvije hiljada djevojaka u dobi od 18 do 30 godina pokazalo je se žene dotjeruju kako bi impresionirale, ne muškarce, nego druge žene!

Njihova sposobnost da sate i sate provedu pred ogledalom ima samo jedan razlog - zadiviti konkurenciju.

Čak šest od njih deset priznalo je da odjevnu kombinaciju bira razmišljajući o tome kakav će dojam ona ostaviti na prijateljicu, a ne na partnera.

"Potpuna je zabluda da žene izgledom žele impresionirati suprotni spol", izjavila je glasnogovornica kompanije Simple skincare, koja je i organizirala ovo istraživanje.

"To što je cilj njihovog sređivanja divljenje drugih žena i nije tako iznenađujuće. Po prirodi stvari žene se bolje razumiju u modu, šminku i trendove, pa je logično da djevojke žele potvrdu "stručnjaka."

Rezultati su pokazali da dvije trećine žena misli da će njihov partner reći 'lijepo izgledaš' samo radi reda, bez obzira na to koliko su vremena i truda uložile u uređivanje, a čak 48 posto priznaje da ih više razveseli kada im kompliment udijeli nepoznata žena nego njen muškarac.

Više od polovice njih izjavilo je da se nikad ne bi dotjerivalo samo da bi se svidjele nekom muškarcu, a 22 posto njih ide priznalo je da im uopće nije bitno što muškarci misle o njihovom izgledu.

Objašnjenje mnogi vide u činjenici što 26 posto ljepšeg spola smatra da se njihov partner ne razumije u modu, a živcira ih i to što nikad ne primijeti novu frizuru, haljinu ili šminku, piše Daily Mail.