IZBOR U PORTORIKU

Karolina Bielawska iz Poljske odnijela je titulu Miss svijeta za 2021. godinu, čime je postala tek druga dama iz ove zemlje koja je pobjedila na čuvenom takmičenju ljepote.

Karolina je trenutno na master studiju menadžmenta, a planira upisati i doktorat kako bi nastavila s edukacijom.

Uporedo se bavi manekenstvom, uživa u plivanju i igranju tenisa, a jednoga dana želi postati motivacijski govornik. Također, Karolina je velika humanitarka. Učestvuje u programu pomoći beskućnicima te svake sedmice priprema tople obroke i pakete za 300 ljudi bez krova nad glavom.

Titulu najljepše žene svijeta odnijela je u glavnom gradu Portorika, tri mjeseca nakon što je takmičenje pomjereno zbog izbijanja Covida-19, a o svemu se oglasila i na svom Instagram profilu.
 
"I dalje ne mogu vjerovati da sam postala jedna od dvije Poljakinje koje su pobijedile na izboru za Miss svijeta. Više sam nego ponosna na titulu koju nosim svojoj zemlji", napisala je Karolina i dodala kako nema riječi kojima bi opisala koliko je zahvalna na prilici koja joj se ukazala.

Karolina je istakla kako vjeruje da smo svi na svijet došli s nekom svrhom te da je ona svoju ispunila, a drugima je poručila da trebaju slijediti svoje snove.
 
Za prvu pratilju proglašena je Shree Saini iz SAD-a, a drugu Olivia Yace iz Obale Bjelokosti.

Pored uobičajene maniefstacije, na ceremoniji su upriličene i poruke podrške Ukrajini nakon ruske invazije. Jamajčanka Toni-Ann Singh, koja je proglašena za Miss svijeta 2019., otpjevala je pjesmu Celine Dion i Andree Bocellija "The Prayer" dok je ostatak publike držao svijeće, a u pozadini je stajala poruka "Molitva za mir".

Organizatori su naveli kako je za 70. po redu ceremoniju Miss svijeta, koja se emitirala u preko 100 zemalja širom svijeta, pripremljeno 7.000 svijeća.

"Čak i ako se ne čini dovoljnim zapaliti jednu svijeću, ako to svi zajedno učinimo, možemo promijeniti svijet", rekla je izvršna direktorica takmičenja Julia Morley koja je pozvala ljude širom svijeta da svojim svjetlom "obasjaju Ukrajinu".

Podsjećamo, ovogodišnji izbor za Miss svijeta trebao bi se održati krajem oktobra ove godine.